Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

SPRK: Elektroenerģijas tarifa mainīgā daļa no 2020.gada varētu samazināties par 7-8%

Elektroenerģijas sadales tarifa mainīgā daļa no nākamā gada Latvijā varētu samazināties par 7-8%, piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes prognozēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs Rolands Irklis.

"Visdrīzāk varētu runāt par 7-8% [samazinājumu] no tarifa mainīgās daļas," teica Irklis, runājot par gaidāmo sadales sistēmas operatora Sadales tīkls tarifu samazinājumu.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka gala lietotājiem rēķinus veido vairākas komponentes, proti, sadales tarifs, elektrības cena, kā arī obligātā iepirkuma komponente, tostarp sadales tarifs veido apmēram 30% no gala rēķina atkarībā no patēriņa apmēra. Tādējādi, lai arī elektrības rēķinu summa samazināsies, kopējais samazinājums būs mazāks.

"Regulators ir jau apstiprinājis grozījumus metodikā, un mēs tuvākajās dienās vai nedēļās sagaidām no Sadales tīkla jauno tarifu projektu. Ja mums labi veiksies, un būs laba sadarbība, tad mēs ceram, ka jau no 1.janvāra varētu būt tarifa samazinājums," teica Irklis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka SPRK pirmdien, 30.septembrī, apstiprināja metodikas grozījumus elektrības sadales sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanai. Lai jaunie tarifi varētu stāties spēkā nākamā gada 1.janvārī, Sadales tīklam tuvākajā laikā ir jāiesniedz SPRK tarifu projekts apstiprināšanai.

 

Top komentāri

:)
:
Tātad, ja ir vienfāzu skaitītājs un mēnesī patērē 100kWh, tad tagad jāmaksā apmēram 16€, ar jaunajiem tarifiem būs par 0.36€ mazāk (tas ir kādi 2.2%). Savukārt OIK ir 2.66€ (tas ir 16.6%). Tāds lūk ir Ekonomikas ministra alternatīvais piedāvājums,.
Reksis
R
NETICU !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas