Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sproģe un Kaupers mācīs bērniem reizrēķinu

Piektdien, 7. septembrī, Jaunciema ostā radošā atmosfērā notika mākslinieces Indras Sproģes inovatīvā mācību līdzekļa bērniem Māci mani, Degunlāci! prezentācija un pirmizrāde. Komplektā ietilpst grāmata, dziesmas un animācijas filmas, kuras ļauj bērniem vieglā un interesantā veidā apgūt reizrēķinu, izmantojot visas maņas. Projekta mūziku sarakstījis mākslinieks Renārs Kaupers, portālu Diena.lv informēja projekta autori.

Grāmata ir 98 lappuses bieza ar DVD pielikumā, kas ietver 55 pantus par katru no reizrēķina izteiksmēm, 100 bildes, 55 animācijas, 11 dziesmas, 10 mūzikas instrumentus un 10 dažādas balsis.

Māci mani, Degunlāci! turpina I.Sproģes iepriekšējo bērnu grāmatu Miljons un Joka pēc alfabēts iesākto ceļu pie bērniem un viņu vecākiem, ierādot, kā uz pavisam nopietnām lietām paraudzīties no krāsainās un aizraujošās puses.

Projekta galvenais varonis Degunlācis aicina būt radošiem, savu kreativitāti izpaust ne tikai vizuālās mākslas stundās un dažādos ārpusklases interešu pulciņos, bet arī eksakto zinātņu stundās. Degunlācis parāda, kā reizinātājus asociēt ar bērniem pazīstamiem un tuviem tēliem no pasaku pasaules, ikdienas un dabas pasaules kā, piemēram, septiņiem rūķīšiem, deviņgalvu pūķīšiem, piecstaru zvaigznēm, pieclatniekiem, astoņkājiem, skudrām, vaboli ar sešām kājām, divausainu zaķi, astoņām Saules sistēmas planētām, sešiem kontinentiem, trīspirkstu sliņķi, dievieti ar astoņām rokām, sešu suņu pajūgu u. tml.

Lai katrai reizrēķina izteiksmei asociācijas būtu pēc iespējas dažādākas, animāciju veidošanā izmantotas atšķirīgas tehnikas: klasiskā zīmētā animācija, plastilīna animācija, leļļu animācija, datoranimācija, sadzīves priekšmetu animācija, kolāžas, brīvdabas sniega animācija un brīvdabas smilšu animācija, kā arī aktieru iesaistīšana animācijā.

Bērni ir dažādi, un katram no viņiem ir nepieciešama individuāla pieeja, kuru visvieglāk atrast, nosakot bērna inteliģences tipu - vai bērns ir ar kinētisku, audiālu vai vizuālu uztveri. Taču šis materiāls ietver tik daudz dažādu faktūru, skaņu un vizuālo formu, ka neatkarīgi no bērna uztveres veida, redzētais paliks atmiņā.

Mācību līdzekli no 11. septembra var iegādāties visās labākajās Latvijas grāmatnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas