Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Staburadzei piešķir UIN atlaidi Ls 1,08 miljonu apmērā

Valdība piešķīrusi uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 1,08 miljonu latu apmērā AS "Staburadze" par atbalstāmo investīciju projektā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem.

Kā liecina valdības pieņemtais rīkojuma projekts "Par akciju sabiedrības "Staburadze” atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu", Ministru kabinets ir izskatījis Ekonomikas ministrijas iesniegto uzņēmuma atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu "AS "Staburadze” eksporta attīstības projekts" atbalstāmā investīciju projekta statusa iegūšanai un tā ietekmes izvērtējumu uz valsts ekonomiku.

Kā norādīts dokumenta anotācijā, "Staburadzes" investīciju projekta ietvaros plānoto ieguldījumu apjoms ir 4,30 miljoni latu, tādējādi sabiedrībai pēc projekta īstenošanas būs tiesības piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 1,08 miljona latu apmērā. Projekta īstenošanas ilgums ir 36 mēneši, sākot projektu divus mēnešus pēc valdība lēmuma par projekta atbalstīšanu.

Ņemot vērā "Staburadzes" prognozēto kopējā apgrozījuma pieaugumu un nomaksājamo nodokļu pieaugumu, papildus valsts budžetā iemaksātie nodokļi pārsniegšot sākotnēji piemēroto atlaidi 1,08 miljonu latu apmērā piektajā gadā pēc investīciju projekta īstenošanas jeb - 2020.gadā.

Kā ziņots, Ekonomikas ministrija uzskata, ka valstij ir jāstimulē mērķtiecīgas un ilgtermiņa investīcijas, lai uzņēmēji varētu stiprināt savu konkurētspēju, attīstītu jaunus, ienesīgākus produktus un pakalpojumus, paplašinātu eksporta iespējas un veidotos nepieciešamie priekšnoteikumi arī strādājošo algu kāpumam.

Likums paredz piemērot atlaidi 25%, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 35 miljoniem latu vai 15%, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 35 miljonus latu apmērā par investīciju summu, kas pārsniedz 3 miljonus latu.

Kopš UIN atlaides par atbalstāmo investīcijas projektu ietvaros veiktajiem ieguldījumiem atjaunošanas 2011.gadā valdība kopumā atbalstījusi vairākus investīciju projektus. Atbalstīti AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Baltic Crystal", AS "Tērvetes AL", SIA "AKG Thermotechnik Lettland", SIA "Metalleks", SIA "L-Ekspresis", AS "Olainfarm", SIA "Latvijas Mobilais telefons" projekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas