Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Stājušies spēkā tiesas piespriestie cietumsodi par taksista slepkavību Mazsalacā

Īsi pirms Ziemassvētkiem stājies spēkā Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru par 2010.gada vasarā Mazsalacā izdarīto taksista slepkavību apsūdzētajiem jauniešiem Raivim Zviedrim un Imantam Primakinam piespriests attiecīgi 15 un astoņu gadu cietumsods.

Šā gada 3.oktobrī Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta minēto Vidzemes apgabaltiesas spriedumu pārskatīja apelācijas kārtībā un nolēma to atstāt negrozītu, taču Zviedra aizstāve pārsūdzēja apelācijas instances tiesas nolēmumu. 20.decembrī augstākā tiesu instance - AT Senāts - atteicās pārbaudīt apstrīdētā nolēmuma tiesiskumu, līdz ar to stājas spēkā AT Krimināllietu tiesu palātas 3.oktobra lēmums, ar kuru savukārt atstāts negrozīts pirmās instances tiesas spriedums, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Kā ziņots, izskatot Zviedra un Primakina lietu pirmajā instancē, Vidzemes apgabaltiesa 2011.gada 23.septembrī abus apsūdzētos atzina par vainīgiem slepkavībā, kas saistīta ar laupīšanu un izdarīta personu grupā.

Zviedrim apgabaltiesa piesprieda 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem, turpretim Primakinu, kurš nozieguma izdarīšanas brīdī bijis nepilngadīgs, pirmās instances tiesa sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz vienu gadu. Tomēr vēlāk gan Zviedris, gan Primakina advokāts Viktors Matvejevs minēto spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā, kas šā gada 3.oktobrī to izskatīja apelācijas kārtībā.

Kā ziņots, 2010.gada 3.jūnijā pēc plkst.13 Mazsalacas pilsētas centrā taksometrā tika atrasts noslepkavots vīrietis - šīs automašīnas vadītājs. Aizdomās par minētās slepkavības izdarīšanu policija aizturēja Zviedri un Primakinu. Tiesa abiem aizdomās turētajiem jauniešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka abi aizturētie pirms slepkavības izdarīšanas kopā ar vēl vienu 14 gadus vecu pusaudzi vairākas dienas lietojuši alkoholu. Taksometrā viņi iekāpuši ar nodomu nogalināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas