Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Štokenbergs: Jāuzlabo VUGD darbinieku darba apstākļi

Nepieciešams uzlabot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku darba apstākļus, apmeklējot VUGD Operatīvās vadības pārvaldi Rīgā, norādīja iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība).

"Uzskatu, ka pamazām jāsāk domāt par attīstību, jo ekonomiskie rādītāji ļauj cerēt uz pozitīvām pārmaiņām," skaidroja A.Štokenbergs.

Ministrs apmeklējuma laikā arī pieminēja nesen Latgalē apmeklēto VUGD Viļānu depo un pārrunāja iespēju tajā pievilkt ūdensvadu, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Māris Zariņš.

A.Štokenbergs ceturtdien apmeklēja Operatīvās vadības pārvaldi Hanzas ielā 5, lai pārliecinātos par dienesta gatavību reaģēt krīžu situācijās.

Apmeklējuma laikā VUGD priekšnieks majors Oskars Āboliņš kopā ar ministru VUGD Operatīvās vadības pārvaldes Centrālajā sakaru punktā klātienē vēroja, kā no iedzīvotājiem tiek pieņemti un apstrādāti ienākošie zvani uz vienoto ārkārtējo notikumu tālruņa numuru 112. Tika pārrunātas arī ieceres šī pakalpojuma darbības uzlabošanai un iespēju paplašināšanai.

Līdzās tam ministrs iepazinās ar to, kā darbojas apziņošanas sistēma Latvijā un kādas darbības VUGD veic, lai sekmētu krīzes pārvarēšanu un radīto seku likvidēšanu.

Jau ziņots, ka otrdien Ministru kabineta sēdē precizēja Valsts civilās aizsardzības plānu. Plāns izstrādāts, lai nodrošinātu saskaņotu valdības, glābšanas dienestu un institūciju rīcību palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem un seku likvidēšanas neatliekamo pasākumu veikšanā iespējamo katastrofu, militāra iebrukuma vai kara gadījumā, lai mazinātu kaitējumu cilvēkiem, īpašumam un videi.

Valsts apdraudējuma gadījumā Latvijā darbojas vienota trauksmes un apziņošanas kārtība, kā arī ir izstrādāta civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas shēma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas