Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Štokenbergs Vilnīša vērtēšanas komisijas darbu vērtē kā kompetentu

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanas komisija lēmumu par KNAB šefa atbilstību amatam pieņēmusi jau pirmdien un sev uzdoto darbu veikusi pacietīgi un kompetenti.

To Latvijas Radio trešdien pavēstīja tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība), kurš arī ir viens no komisijas locekļiem.

Komisija sanākusi uz vairākām sēdēm, bet balsojums noticis pirmdien, 13.jūnijā.

"Mums bija vairākas komisijas sēdes, kurās tika uzklausīts pats Vilnīša kungs, mēs iepazināmies ar viņa iesniegtiem dokumentiem, mēs iepazināmies arī ar to pārbaužu rezultātiem un dokumentiem, kurus organizēja ģenerālprokuratūra. Es domāju, ka tas bija pietiekami pacietīgs, kompetents darbs, un ir arī secinājumi, kuri izklāstīti uz vairākām lappusēm, un šos secinājumus komisija arī šodien pavēstīs," norādīja ministrs.

Sīkāk komisijas lēmumu viņš nevēlējās komentēt, atgādinot, ka par to trešdien pēcpusdienā īpašā preses konferencē informēs Kalnmeiers.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers trešdien žurnālistus informēs par komisijas, kas vērtē KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam, galīgo lēmumu. Preses brīfings notiks Ģenerālprokuratūrā, aģentūru BNS informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Maija vidū valdība nolēma līdz 16.jūnijam pagarināt Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanas komisijas darbības termiņu. Premjers toreiz norādīja, ka komisijas darbības termiņš pagarināts, jo nākuši klajā jauni iespējamie Vilnīša pārkāpumi.

Bez Kalnmeiera komisijā darbojas arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas