Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stradiņa slimnīca atsāk sniegt neatliekamo palīdzību

Pēc evakuācijas un policijas pārbaudēm Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā vēlā trešdienas vakarā atsākusies neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana, informē iestādē.

Ārkārtas situācija ir beigusies, no plkst. 22 slimnīca atsākusi uzņemt neatliekamos pacientus. Ceturtdien, 1. augustā, ierastā kārtībā pacientus uzņems arī slimnīcas ambulatorā sadaļa. Ierobežota vienīgi plānveida pacientu uzņemšana.

Aktīvā evakuācija ir beigusies, visi slimnīcas korpusi  ir pārbaudīti un atzīti par drošiem. 

Jau informējām, ka trešdien saņemti drošības draudi Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā. Nekavējoties tika uzsākta sadarbība ar Valsts policiju, VUGD, NMPD un citām ārstniecības iestādēm. Slimnīcā izsludināts ārkārtas stāvoklis, uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, konsultācijas un izmeklējumi, kā arī apturēta pacientu uzņemšana un apmeklēšana.

Svarīga informācija pacientu piederīgajiem! Slimnīcā ierīkots uzziņu tālrunis: 67069280. Zvanot uz šo tālruni līdz plkst. 22.00, piederīgie var noskaidrot, vai pacients turpina ārstēšanos Stradiņa slimnīcā vai pārvests uz citu ārstniecības iestādi.

Kā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, kopumā evakuēti vairāk nekā 200 cilvēki. Tie, kuriem ārstēšanās jāturpina, saskaņā ar krīzes plānu pārvietoti uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu Gaiļezerā un Jūrmalas slimnīcu.

Valsts policija uzsver - ja izrādīsies, ka apzināti sniegta maldinoša informācija par apdraudējumu iestādē, vainīgajam draud kriminālatbildība. Agrāk vai vēlāk lielākā daļa šādu zvanītāju tiek noskaidroti un saukti pie atbildības. Likumsargu pārstāve Sigita Pildava uzsver - ir jāapzinās, kādas sekas var būt šādam jokam, īpaši, ja runājam par slimnīcas evakuāciju.

Pēdējā gada laikā notiesātas septiņas personas, kas sniegušas nepatiesu informāciju par drošības riskiem. Bargākais sods - 14 mēnešu ilga brīvības atņemšana - piespriesta kādam vīrietim, kurš vairākas reizes sniedzis nepatiesu informāciju par apdraudējumiem kādam Rīgas lielveikalam, autoostai un lidostai. Tāpat viņam jākompensē operatīvajiem dienestiem un uzņēmējiem nodarītos zaudējumus aptuveni 4000 eiro apmērā, vēsta Panorāma.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Top komentāri

Kukazina
K
Ja kādam nabaga pacientam, pārvietošanas laikā, pasliktināsies veselības stāvoklis vai nedod dievs būs nopietnas sekas, tad zvanītājam (kuru noteikti policija atradīs) būs vnk neaprakstāmas sekas visa mūža garumā. Ceru ka bezsmadzeņu būtne tiks notverta un izolēta no sabiedrības.
Loti dārga izprieca
L
Ja noķers, tad i cietumā dabūs pasēdēt, i pēc tam parādsaistības būs uz visu mūžu
www
w
Par šitādu zvanu vajadzētu uz Sibīriju sūtīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas