Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Stradiņa slimnīcā pacientam pirmo reizi ar implantu palīdz atgūt balsi

Lai palīdzētu pacientam atgūt balsi pēc kreisās balss saites paralīzes, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Otorinolaringoloģijas klīnikā veikta Baltijā pirmā tiroplastikas operācija, kurā izmantots mīksts silikona implants, aģentūru LETA informēja PKUS.

Operējošais ārsts Marks Ronis paziņojumā medijiem norāda, ka pacientam pēc smagas vīrusa infekcijas radās liels aizsmakums, disfonija un katrs vārds prasīja milzīgu piepūli, bet tā kā balss ir ļoti nepieciešama komunikācijā, darbā, kā arī ikdienas priekam, tika pieņemts lēmums par specializētā implanta ievietošanu. Jau operācijas dienas vakarā rezultāts bija dzirdams, pacients pats bija pārsteigts, ka spēj runāt labā un skanīgā balsī.

"Šis bija īpaši emocionāls mirklis, jo pacientam ģimenē ir spēcīgas tradīcijas, kas saistītas tieši ar dziedāšanu un viņam bija sapnis vēl kādreiz uzdziedāt kopā ar dēliem, kas pēc pareizas un mērķtiecīgas rehabilitācijas būs iespējams", saka Ronis.

Līdz šim tiroplastikas operācijas ar balss saites medializācijas implantiem netika veiktas, bet kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā šāda tipa operācijām izmantoti titāna implanti, kas ir grūtāk fiksējami, mazāk pielāgojami pacientam un atstāj svešķermeņa izjūtu kaklā, turklāt tās ir jāpiešuj pie skrimšļa. Silikona implantu nav nepieciešams piešūt un to ikdienā nevar just.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas