Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Stradiņu ugunsgrēka ekspertīzes rezultāti varētu būt zināmi septembrī

Sākotnējās ekspertīzes rezultāti par ugunsgrēku, kas pagājušā nedēļā izcēlās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā, varētu būt zināmi septembrī, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

A.Rozīte norādīja - ja būs nepieciešamas papildus pārbaudes, tas varētu prasīt vairāk laika. Policija atgādina, ka saistībā ar ugunsgrēku Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu".

Jau ziņots, ka svētdien atsākusi darbu ierastajā režīmā, sniedzot pakalpojumus pilnā apjomā, portālu Diena.lv informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Ierastā režīmā slimnīcā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, plānveida operācijas un ambulatorisko palīdzību. Medicīnas iestādes pārstāve norādīja, ka pilnībā atjaunots darbs arī Neatliekamās palīdzības centrā, un uzņemšana notiek ierastajās telpās.

"Visas ārkārtas situācijas ir novērstas un plānveida operācijas, ambolatorās konsultācijas un pieņemšanas ir atjaunotas," sacīja L. Sīle.

Kā vēstīts, piektdien, 2.augustā, no rīta Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši.

Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guva apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti. Cietušie - 47 gadus vecs vīrietis guva abu plaukstu termiskos apdegumus, bet otrs - 70 gadus vecs vīrietis guva abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus. 20 pacienti - 14 pieaugušie un seši bērni - tika pārvesti uz citām Rīgas slimnīcām.

L.Sīle svētdien informēja, ka gados vecākais cietušais joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā. Ārsti viņa stāvokli raksturo kā "stabilu", tomēr jārēķinās ar ilgstošu ārstēšanu. Otrs negadījumā cietušais izrakstīts no slimnīcas un ārstējas mājās.

Sarunā L. Sīle uzsvēra, ka nav saņemtas ziņas, ka kāda pacienta veselības stāvoklis būtu pasliktinājies ugunsgrēka vai evakuācijas dēļ.

Runājot par zaudējumu apmēru, L. Sīle sacīja, ka tie tiek uzskaitīti un precīzi skaitļi tiks apkopoti nākamnedēļ. Jautāta, kādi ir iespējamie ugunsnelaimes iemesli, viņa atzina, ka slimnīca pilnībā uzticas policijai, kas veic izmeklēšanu. "Minējumi ir tikai minējumi. Mēs sniedzam nepieciešamo informāciju no savas puses un gaidam rezultātus," atzina L. Sīle.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka šobrīd ir pāragri sniegt viedokli par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem slimnīcā, tomēr nevar izslēgt iespēju, ka tas izcēlies cilvēciskā faktora dēļ. "Tā ir telpa no dzelzbetona. Ja tā ir tāda telpa, tad bez kļūdām tur nav bijis. Izmeklēšanā to noskaidros," sacīja ministrs.

R.Kozlovskis norādīja, ka līdztekus izmeklēšanai, norit amatpersonu izvērtēšana un tikšot noskaidrots, vai kāds jāsauc pie atbildības.

Ministrs arī sacīja, ka šajā ugunsgrēkā "tādu ķibeļu" kā dzēšot Rīgas pili, nebija. "Glābēji profesionālā līmenī nostrādāja. Arī resursi bija pieejami," atzina R.Kozlovskis. Viņš gan uzvēra, ka reģistrēti jau 13 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki. Par laimi, paralēli divi ugunsgrēki nav bijuši. "Ja paralēli, tad nedod, Dievs, var rasties problēmas ar kapacitāti," bažijās ministrs. Viņš arī skaidroja, ka patlaban ugunsdzēsēji aprēķina, kāds aprīkojums būtu nepieciešams divu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzēšanai. Ministrs uzsvēra, ka šāds tehniskais aprīkojums Rīgā jānodrošina obligāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas