Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Straujuma gatava vadīt valdību tikai deviņus mēnešus

Premjerministra amatam nominētā zemkopības ministre Laimdota Straujuma (Vienotība) ir gatava vadīt valdību tikai līdz nākamās Saeimas vēlēšanām, - to viņa sacīja LNT raidījumam 900 sekundes.

Viņa uzsvēra savas labās zināšanas reģionos, kuras vēlētos likt lietā pēc parlamenta vēlēšanām. "Domāju, ka tā būs," prognozēja Straujuma.

Savukārt demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma sacīja, ka jaunā valdība tiek veidota tāda, lai tās koalīcija varētu strādāt arī pēc vēlēšanām. Savukārt par konkrētām personālijām valdībai, kas tiks veidota jau pēc Saeimas vēlēšanām, patlaban esot grūti spriest.

Straujuma atzina, ka lēmumu kandidēt uz premjera amatu nav pieņēmusi vienas dienas laikā. Premjera amata kandidāte vēlējusies uzņemties arī sava veida atbildību par priekšgājēja Dombrovska valdības darbu, kā arī līdzšinējam ministram veidot jaunu valdību būtu daudz vieglāk.

Kā jautājumus, par kuriem varētu būt asākās debates jaunās koalīcijas partneru vidū, Straujuma minēja uzturēšanās atļaujas, Satversmes preambulu un latviešu valodas mācīšanu skolās. "Ja būs tādi jautājumi, par kuriem nevarēsim vienoties, pārliksim tos uz pēcvēlēšanu laiku," teica Straujuma, norādot uz priekšvēlēšanu laika lielo populismu. "Galvenais ir diskutēt un cienīt otru."

Straujuma vērtēja, ka viņai atšķirībā no Dombrovska būs vieglāk sarunāties un izprast lauku cilvēkus un mikroekonomikas, nevis makroekonomikas jautājumus. Viņa noliedza, ka nepārzinātu politikas kuluāru spēles, jo kā valsts sekretāre bijusi tām ļoti tuvu. "Nekas jauns jau tas man nebūs."

Kā galvenos veicamos darbus valdības vadītāja amatā Straujuma minēja izglītības, īpaši profesionālās, sakārtošanu un Eiropas Savienības fondu apguves centralizēšanu. "Citas milzīgas reorganizācijas deviņos mēnešos diez vai mēs varam iesākt," atzina premjera amata kandidāte, norādot, ka reformas reformu dēļ neveiks, jo viņai svarīgs ir rezultāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas