Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Straujuma: Situācijas attīstība Ukrainā ir satraucoša

Notikumu attīstība Ukrainas austrumos ir satraucoša, otrdien pēc valdības sēdes, kurā aiz slēgtām durvīm tika spriests arī par notiekošo Ukrainā, žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Straujuma uzsvēra, ka Latvija uzmanīgi vēro notiekošo Ukrainā. Eiropas Savienības (ES) Padome ir uzdevusi Eiropas Komisijai sagatavot iespējamo rīcības plānu ekonomisko sankciju ieviešanai, kā arī izanalizēt to ietekmi uz dalībvalstu tautsaimniecību.

Patlaban ES ārlietu ministru, kā arī valstu un valdību vadītāju sanāksme nav sasaukta, taču, ja notikumi attīstīsies dramatiski, tas tiks darīts, teica Ministru prezidente.

Taujāta, ko Latvija dara saistībā ar krievvalodīgajiem, lai pie mums nevarētu attīstīties līdzīga situācija, premjerministre uzsvēra: "Situācija Latvijā ir stabila."  Valdība plānojusi vairākus pasākumus saistībā ar latviešu valodas apmācību, taču tam nav saistības ar skolu reformu. Izglītības un zinātnes ministre tiekas ar mazākumtautību pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kādi pasākumi nepieciešami, piemēram, metodiskie materiāli valodas apguvei. Tāpat valdība piešķīrusi papildu līdzekļus Latvijas Radio 4 apraides nodrošināšanai pierobežā, kur patlaban ne visur šo krievu valodā raidošo staciju var dzirdēt.

Par citiem iespējamiem rīcības plāniem valdības vadītāja nerunāja. No viņas teiktā noprotams, ka par tādiem spriests valdības slēgtajā daļā, bet tā nav publiski izpaužama informācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas