Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
"2016.gadā Šadurska paveiktais - dažādu jautājumu virzīšana pa kluso, lai nevajadzētu tos skaņot ar nozares partneriem," uzskata LSA

Studenti nominācijā Gada ķeza izvirza Šadurski un Belēviču

Latvijas Studentu apvienības (LSA) ikgadējās Gada balvas nominācijai Gada ķeza pieteikta Kārļa Šadurska (Vienotība) apstiprināšana izglītības un zinātnes ministra amatā, kā arī bijušā veselības ministra Gunta Belēviča virzītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par rezidentu sadali un rezidentūras finansēšanu.

Belēviča iekļaušanu šajā nominācijā LSA motivē, skaidrojot, ka Ministru kabineta sēdē, kurā piedalījās arī LSA un kurā tika skatīts noteikumu projekts par rezidentu sadali un rezidentūras finansēšanu. LSA toreiz pauda savu nostāju, ieteikumus un iebildumus pret šī brīža grozījumiem, bet, šķiet, ka viss jau bija izlemts pirms sēdes ministru starpā un studentu viedoklis netika ņemts vērā, uzsvēra LSA.

Tobrīd bija palikuši divi mēneši līdz uzņemšanai rezidentūrā un nevienam studentam nebija saprotams, kas ar viņu notiks pēc tam. LSA uzskatīja, ka noteikumu izmaiņām ir jābūt zināmām vismaz trīs gadus iepriekš. Ministri bez diskusijām savā starpā atbalstīja Belēviča lūgumu iekļaut grozījumu projekta apstiprināšanu nākamās dienas Ministru kabineta sēdē. Šāda Veselības ministrijas un Ministru kabineta darbība lika apšaubīt jautājuma pārdomātību, kā arī demokrātijas principu ievērošanu, uzsver studenti.

"Šķita, ka no ierēdniecības puses tiek imitētas darbības, ka problēma tiek risināta, neiedziļinoties jautājuma būtībā, un ka notiek cīnīšanās ar sekām, nevis izprasti un risināti cēloņi. Aplams bija ierēdniecības uzskats, ka visi jaunie ārsti nevēlas braukt strādāt uz reģioniem un ka rezidenti grib palikt tikai Rīgā," teikts nominācijā, kuru iesniedza piecu studentu grupa.

Savukārt Šadurska iecelšana ministra amatā vērtējama kā gada ķeza, jo tas "iesāka kārtējo melno joslu augstākajā izglītībā," pausts nominācijā.

Uzsvērts, ka politiķa nespēja rīkoties konstruktīvi ir novedusi pie tā, ka studentiem nācās iziet ielās, lai aizstāvētu budžeta vietas. Tāpat neesot noslēpums, ka šajā brīdī studenti tika manipulatīvi izmantoti, lai nozares ministrija spētu iegūt papildu līdzekļus, nepieliekot nekādas pūles, teikts pieteikumā.

"Visbeidzot, studentu reģistra virzīšana, kas ir ļoti apsveicama ideja un sen gaidīta no studentu puses. Pat šeit ministrijai iznāca strādāt pēc principa - sākumā ieviešam, pēc tam jau domāsim, kā tas viss strādās," neapmierināti studenti.

"Līdz šim 2016.gadā Šadurska paveiktais - dažādu jautājumu virzīšana pa kluso, lai nevajadzētu tos skaņot ar nozares partneriem, kas rezultējās ar nekvalitatīvi, nepilnīgi izstrādātiem dokumentiem un lēmumprojektiem, turpinot stagnēt visai nozarei," nomināciju motivēja studenti.

Šai nominācijai pieteikta arī LSA valdes nenokomplektēšanās un izbraukums uz Ventspils Augstskolu.

LSA Gada balvas tiks pasniegtas sestdien plkst.19 Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē. Šogad apbalvojumi kopumā tiks pasniegti 13 nominācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas