Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Studenti noraizējušies par finansējuma samazināšanos augstākajai izglītībai

Studenti nobažījušies par finansējuma samazinājumu augstākajai izglītībai nākamā gada budžetā, aģentūru LETA informēja Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Mikus Dubickis.Kā liecinot LSA rīcībā nonākusī informācija, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pieprasījumā nākamā gada budžetā finansējums augstākajai izglītībai tiek samazināts.

"IZM pieprasījumā finansējums augstākai izglītībai ne tikai netiek palielināts, bet pat samazināts, kopumā augstākai izglītībai samazinājums salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir aptuveni 700 000 latu, konkrēti IZM augstskolām samazinājums vairāk nekā 200 000 latu, kas rupji rēķinot ir aptuveni 200 budžeta vietas," klāstīja Dubickis. Viņš pieļāva, ka nākamā gada rudens semestrī studentu skaits varētu samazināties par 400.Tāpat LSA prezidents vērsa uzmanību uz to, ka arī studiju kvalitātes nodrošināšanai un nacionālās akreditācijas aģentūras veidošanai, ko premjerministrs ir uzdevis jau pagājušā gada rudenī un par ko LSA ir pieņēmusi pozīciju, netiek paredzēti līdzekļi."Līdz ar to ir smieklīgi, ka izglītība tiek pozicionēta kā sabiedrisks labums un prioritāte. Tai jākļūst starptautiski konkurētspējīgai, bet realitātē atbalsta pasākumi tam netiek veikti, gluži otrādi - atbalsts krīzes laika iespaidos arvien tiek samazināts," akcentēja Dubickis.Rīt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē studenti lūgs ministriju skaidrot situāciju. "Ja nevarēsim gūt skaidru atbildi par šo un solījumu pildīt Augstskolu likumā noteikto par finansējuma pieaugumu (vismaz pakāpenisku), nemaz nerunājot arī par to, ka patlaban augstskolas par vienu budžeta studiju vietu saņem aptuveni tikai 85% no izmaksām, tad studentiem ir jādomā, kā rīkoties tālāk," teica LSA prezidents. Pēc Saeimas komisijas studenti lems par tālāko rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas