Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Studentu pašpārvaldes neatbalsta Ratnieku kandidatūru AIP locekļa amatam

Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācija un Rīgas Ekonomikas augstskolas Studentu asociācija ir nosūtījušas Saeimas deputātiem, Saeimas frakciju priekšsēdētājiem, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un Valsts prezidenta kancelejai vēstuli ar lūgumu neatbalstīt Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidenta Edvarda Ratnieka kandidatūru Augstākās Izglītības padomes (AIP) locekļa amatam.

Edvards Ratnieks ar savu līdzšinējo darbu ir pierādījis, ka nav politiski neatkarīgs un darbojas savu pašmērķīgointerešu, nevis studentu vārdā.Edvards Ratnieks, esot LSA prezidenta amatā, 2011. gadā kandidēja 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanās no Nacionālās Apvienības sarakstā ar 7.kārtas numuru un iepriekš bijis Zaļās partijas (ZZS sastāvā) biedrs. Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācija un Rīgas Ekonomiskās augstskolas studentu asociācija uzskata, ka studentu pārstāvniecība un aktīva darbošanās politikā nav savienojama. E. Ratnieka rīcība nav bijusi saskaņota ar LSA biedriem, un arī LSA valdes locekļi par Ratnieka kandidēšanu uzzināja kā vieni no pēdējiem.LSA ir nevalstiska organizācija, kurai saskaņā ar Pasaules Nevalstisko organizāciju apvienības ētikas kodeksu jābūt neatkarīgai organizācijai. Organizācijas mērķus, vīziju un darbību nevar ietekmēt politiskās partijas vai saistība ar to.Tāpat E. Ratnieks ir demonstrējis sliktu pārvaldības praksi, rīkojoties pretēji LSA augstākās lēmējinstitūcijas – Kongresa – pieņemtajiem lēmumiem, uzskata studentu pašpārvaldes. 2011. gada 19. marta Kongresā tika apstiprinātas LSA vadlīnijas 2011.-2012. gadam, kas, cita starpā, paredz atbalstu tādai studiju un studējošā kredītu atmaksas reformai, kādu piedāvā ieviest pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs. Savā darbībā E.Ratnieks un LSA valde ir rīkojusies pret Kongresa vadlīnijām, cīnoties par Kongresā neapstiprinātu pozīciju, t.i., pret reformām kreditēšanas jomā.E.Ratnieks, esot AIP loceklis un galvenais studentu pārstāvis, nav iestājies par augstskolu kvalitātes izvērtēšanas rezultātu publiskošanu, tādejādi nenodrošinot studentiem iespēju iepazīties ar studiju programmu izvērtējumu. Rezultātā vairāki studenti ir izvēlējušies studēt programmās, kas saskaņā ar izvērtējumu, nespēj nodrošināt kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītību. Paužam viedokli, ka E.Ratniekam kā AIP loceklim, būs jāuzņemas atbildība, ja apstiprināsies publiskajā telpā izskanējusī informācija par iespējamo datu viltošanu un manipulāciju ar datiem AIP īstenotajā Eiropas Sociālā fonda projekta Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas