Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Subbota veidos komiksu, kurā "sapāros" Ēlerti ar Lindermani

Laikraksts Subbota radījis komiksu par to, kā mīlestība dara brīnumus un pārvērš pretiniekus un oponentus mīlētāju pārī. Komiksu galvenie varoņi ir sieviete, kura līdzīga ministru prezidenta padomniecei Sarmītei Ēlertei un vīrietis, kurš līdzīgs biedrības Dzimtā valoda līderim Vladimiram Lindermanam, portālam Diena.lv pastāstīja Subbotas pārstāvji.

Avīzes pārstāvji informēja, ka seriāla nosaukums ir Integrācija lielpilsētā: spītnieka savaldīšana, un tas "atsaucot atmiņā filmas Sekss un lielpilsēta un slaveno komēdiju ar Adriano Čelentano un Ornelu Muti galvenajās lomās.

"Sižeta pamatā ir partijas Vienotība valdes locekles Sarmītes Ēlertes uzstāšanās. 13. janvāra partijas sēdē viņa teica, ka katram latvietim būtu jāintegrē vismaz viens krievs un vispār jāizskaidro latviešu tautas identitātes jautājumi," teikts avīzes paziņojumā.

Par šo bijušais ministrs sabiedriskās integrācijas lietās Oskars Kastēns 23.janvārī kanāla PRO100TV raidījumā Vopros s pristrastijem izteicās: "Es domāju, ka Ēlertes kundze, kā gudrs un izglītots cilvēks, varētu rādīt labu piemēru un personīgi integrēt Vladimiru Lindermanu. Un mēs noskatītos, kā viņai tas sanāks..." Viņaprāt, S.Ēlertei esot jāiedvesmo cilvēki ar savu piemēru un jāveicina viņi izdarīt "integrācijas varoņdarbus". "Cilvēku no ielas var integrēt jebkurš latvietis.  Bet paņemt kādu no krievvalodīgo kopienas spilgtākajiem līderiem – Lindermanu, Kravcovu, vai, piemēram, Buzajevu, un integrēt viņu ir daudz nopietnāka lieta. Toties visiem būs skaidrs, kā tas darāms," teica O.Kastēns.

S.Ēlerte nākamajā dienā radio Baltkom 93,9 ēterā sacīja, ka cilvēku, kurš organizēja parakstu vākšanu krievu valodas labā, viņa personīgi nepazīst. "Man nav komentāru par Lindermanu, jo es viņu nepazīstu. Tā ka Kastēns varēs ar to nodarboties pats. Katrs var izpaust savu pozitīvo impulsu," apgalvoja S.Ēlerte.

"Seriāla autori nolēma komiksu valodā pastāstīt, kā tieši viena Latvijas patriote varētu integrēt vienu krievvalodīgo. Un padarīja varoņus līdzīgus S.Ēlertei un V.Lindermanam. Kaut arī viss, ko viņi dara, ir izdomāts un visas sakritības ir nejaušas," sacīja Subbota darbinieki.

Plānots, ka avīzē katru nedēļu parādīsies jauna sērija par latviešu-krievu pāra piedzīvojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas