Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Svētdien bez elektrības joprojām 5000 mājsaimniecību

Elektrības padeves traucējumi svētdienas vakarā ir aptuveni 5000 mājsaimniecību,informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.Situācija ir uzlabojusies, jo elektrības traucējumus tagad izjūt apmēram par 3000 jeb 40% mājsaimniecību mazāk, nekā no rīta, kad traucējumu apjoms bija 8000 klientu.

Siksnis stāstīja, ka svētdien būtiski uzlabojusies situācija Austrumu reģionā - Rēzeknes apkaimē svētdien elektrības padeve atjaunota apmēram 1,5 tūkstošiem klientu. Arī Latvijas centrālajā un dienvidu reģionā panākti būtiski uzlabojumi - šajos reģionos lielākoties visās vidēja sprieguma līnijās ir atjaunota elektroenerģijas piegāde un vairs tikai zemsprieguma līnijās ir iespējami bojājumi, stāstīja "Latvenergo" pārstāvis.

Arī Aizkraukles, Alūksnes un Madonas apkaimē svētdien elektroenerģijas piegāde atjaunota apmēram tūkstotim klientu. Savukārt Jēkabpils apkaimē vēl no rīta bojājumi bija apmēram 900 mājsaimniecībās, bet svētdienas vakarā to skaits bija sarucis jau līdz 300.

Jau vēstīts, ka valdība 6.janvārī saistībā ar kritisko situāciju energoapgādē izsludināja ārkārtas situāciju 40 Latvijas novados, taču šo sarakstu vēl plānots papildināt ar potenciāli bīstamajiem reģioniem, kuros krītošie koki apdraud arī satiksmes drošību.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas