Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Svētdien gaidāms liels karstums

Svētdien Latvijā būs saulains laiks un gaidāms liels karstums - pat virs 30 grādiem pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Saistībā ar karstumu visā valsts teritorijā izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas svētdien būs spēkā no plkst.11 līdz 20. 

Naktī Latvijā nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Austrumos lokāli var veidoties migla. Debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +10..+15 grādiem, piekrastē - līdz +15..+18 grādiem.

Dienā laiks būs saulains, vien vakarā mākoņu daudzums palielināsies un vietām rietumos ir gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. 

Dienvidaustrumu, dienvidu vējš pūtīs lēni līdz mēreni, bet pēcpusdienā tas iegriezīsies no rietumiem un pastiprināsies. Rietumu rajonos gaidāmas brāzmas līdz 15-17 m/s. Gaiss iesils līdz pat +27..+31 grādiem.

Arī Rīgā saulains laiks, bet vakarā mākoņi atnesīs īslaicīgu lietu. Lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš vakarā iegriezīsies no rietumiem un brāzmās sasniegs 14 m/s. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +29..+31 grādu atzīmei.

Sinoptiķi brīdina, ka karstums rada papildu slodzi sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas orgānu sistēmām. Vecāki cilvēki, zīdaiņi, kā arī citu vecuma grupu pārstāvji, kas sirgst ar hroniskām saslimšanām, karstā laikā tiek pakļauti veselības traucējumu riskam. 

Spīdot saulei, ultravioletās radiācijas (UV) indekss svētdien sasniegs vidēju līmeni, tāpēc sinoptiķi arī aicina ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Glābēji atgādina, ka pārkarsis cilvēks nedrīkst strauji iet aukstā ūdenī, jo strauja temperatūras maiņa var izraisīt sirds ritma traucējumus un pēkšņu nāvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas