Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Svētku dienās pieķerto dzērājšoferu skaits aizvien samērā augsts

Kopumā Ziemassvētku brīvdienas uz Latvijas ceļiem pagājušas mierīgi. Atšķirībā no pērnajām svētku brīvdienām, nav arī bojāgājušo, telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumu Rīta Panorāma informēja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Tomēr aizvien samērā daudzi šoferi bijuši neapzinīgi un sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Policija situāciju uz ceļiem pastiprināti sāka kontrolēt jau 23.decembrī. Šo dienu laikā reģistrēti 253 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 43 cilvēki, zināja teikt Krapsis. Par laimi šogad svētku dienās satiksmes negadījumos neviens nav zaudējis dzīvību.

Taču aizvien liels skaits šoferu pieķerti, stūrējot transportlīdzekli alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē. Šajās dienās pieķerti 77 dzērājšoferi, bet par 11 aizturētajiem policijai ir aizdomas, ka tie lietojuši narkotiskās vielas.

"Neskatoties uz brīdinājumiem, aizvien ir atsevišķi autovadītāji, kas klaji ignorē noteikumus, apdraudot gan sevi, gan līdzcilvēkus," norādīja Krapsis, uzsverot, ka "alkohols un autovadīšana nav savienojamas lietas."

Tomēr Krapsis atzina, ka šīs svētku dienas pagājušas krietni mierīgāk, ja salīdzina ar pērnajiem Ziemassvētkiem.

Tā kā priekšā vēl ir jaunā gada sagaidīšanas svinības, policija situāciju uz ceļiem pastiprināti kontrolēs arī visu šo nedēļu līdz pat 2.janvārim.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas