Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Svētkus Aglonā nosaka par valsts nozīmes pasākumu

Otrdien Ministru kabinets (MK) pieņēma rīkojumu noteikt Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā par valsts nozīmes pasākumu, kā arī apstiprināja to nodrošināšanas un drošības plānu nākamajam gadam, portālu Diena.lv informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Līga Brice.

Šī gada 25.februārī Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskaps vēstulē lūdza valdību atzīt ikgadējos Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētkus par valsts nozīmes pasākumu un piedalīties to norises nodrošināšanas izdevumu segšanā. Minēto svētku norises organizēšanai katoļu baznīcas Latvijā vadība pilnvaroja reliģisko organizāciju Aglonas bazilikas draudze. Draudze iesniedza svētku sagatavošanas un to norises izdevumu aprēķinu ar nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta vairāk nekā 90 000 latu apmērā.

MK izveidotās rīcības komitejas sēdē, kurā piedalījās Aizsardzības, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes, Tieslietu, Veselības un Zemkopības ministrijas, pašvaldības un draudzes pārstāvji, izvērtēja Katoļu baznīcas pārstāvju iesniegto pieprasījumu un vienojās sniegt tādu pašu atbalstu svētku norises nodrošināšanai kā šogad, proti, 81 850 latu.

Finansējums ir piešķirts šādām ministrijām: Tieslietu ministrijai – 33 089 lati, Iekšlietu ministrijai – 17 661 lati, Veselības ministrijai – 27 304 lati, Zemkopības ministrijai – 378 lati un Aizsardzības ministrijai – 3 418 lati.

Jau ziņots, ka šogad svētkus apmeklēja ap 70 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas