Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Svinīgi pavadīs karavīrus dalībai operācijā Afganistānā

Pirmdien, 21.novembrī, plkst.15 Ādažu bāzē notiks nākamā Latvijas kontingenta Afganistānā svinīgā pavadīšanas ceremonija, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera pienākumu izpildītājs brigādes ģenerālis Andis Dilāns, kā arī citas bruņoto spēku amatpersonas un karavīru tuvinieki.

Jau tradicionāli, nākamā Latvijas kontingenta karavīri saņems "ceļamaizi" – aizsardzības ministrs karavīriem pasniegs valsts karogu, bet NBS komandieris - rudzu maizes klaipu.

Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā plānota no 22.novembra līdz 13.decembrim - vairāk nekā 150 karavīru uz operāciju rajonu dosies vairākās grupās. Iepriekšējā kontingenta karavīru atgriešanās Latvijā plānota no 7. līdz 28.decembrim.

Jau ziņots, ka šogad Latvijas kontingenta sastāvā ir iekļauta jauna vienība un personāls – Padomdevēju un sadarbības grupa, kas sadarbībā ar Norvēģijas karavīriem sniedz būtisku atbalstu Farjābas provincē izvietotās Afganistānas Nacionālās armijas brigādes štāba un viena bataljona vadības un personāla apmācībā un uzdevumu izpildē. Šādi Latvijas bruņotie spēki pastiprina atbalstu Afganistānas armijas spēju attīstībā un drošības situācijas kontroles pārņemšanā pašu spēkiem.

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dien gandrīz 200 Latvijas karavīru. Februārī uz Kandahāru tika nosūtīti divi Gaisa spēku aviācijas bāzes karavīri, tādējādi Latvija kļuva arī par NATO Apmācības misijas dalībvalsti, kas atbalsta Afganistānas Gaisa spēku izveidošanu.

NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas