Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Taps trīs plāni situācijas uzlabošanai Ziedkalnē

Labklājības ministrija (LM) un valsts sociālas aprūpes centra (VSAC) Zemgale pārstāvji vienojušies par plānu situācijas uzlabošanai centra filiālē Ziedkalne, tostarp par neatkarīgu ekspertu piesaistīšanu psihosociālās situācijas normalizēšanai filiālē, kā arī apmācību par dzimumaudzināšanu un vardarbības profilaksi veikšanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče, šonedēļ notikusi šo iestāžu pārstāvju sanāksme, kurā pausta apņemšanās koncentrēt spēkus darbam, nodrošinot kvalitatīvu aprūpi centra klientiem. Puses cita starpā vienojušās, ka VSAC Zemgale direktors un filiāles Ziedkalne vadītāja sagatavos problēmjautājumu uzskaitījumu un, viņuprāt, nepieciešamos pasākumus to risināšanai, ko katrs atsevišķi iesniegs LM.

Sanāksmes laikā arī konstatēts, ka pastāv būtiskas problēmas komunikācijā starp aprūpes centra Zemgale administrāciju un centra filiāles Ziedkalne vadītāju un darbiniekiem. Nolemts šo problēmu risināt, jūlija sākumā rīkojot nākamo administrācijas un filiāles darbinieku sanāksmi.

Vienlaikus LM sagatavos savu pasākumu plānu situācijas stabilizācijai Ziedkalnē, kā arī veiks mediācijas pasākumus, lai novērstu iepriekšminēto konfliktu, norādīja Kupče.

VSAC Zemgale vadītājs Ilgonis Leišavnieks aģentūrai LETA sacīja, ka centra darbinieki ir satraukti par viņu negatīvo atspoguļojumu publiskajā vidē, tāpēc ir jāstrādā pie darba vides, noskaņojuma uzlabošanas. Viņš teica, ka centra administrācijas speciālisti dosies uz Ziedkalnes filiāli reizi nedēļā, lai palīdzētu tās darbiniekiem risināt minētos jautājumus.

Tāpat Leišavnieks noraidīja baumas par atsevišķu centra filiāļu iespējamo slēgšanu. "Es nekad neesmu teicis, ka ko tādu plānots darīt. Tā ir nepatiesi iztulkota informācija. Un tas nepamatoti satrauc darbiniekus," viņš sacīja.

Kā ziņots, VSAC Zemgale vadība ir vērsusies Valsts policijā (VP), jo marta beigās saņēmusi anonīmu informāciju, ka, iespējams, kāds aprūpes centra Zemgale filiāles Ziedkalne klients ir seksuāli izmantots. Vispirms sūdzība pārbaudīta anonīmi, ņemot vērā, ka centrā dzīvo cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, kuri nereti mēdz sniegt nepatiesu informāciju, tomēr fakti apstiprinājušies, pastāstīja Leišavnieks. Tāpat radušās aizdomas par iespējamu darbinieku paviršu attieksmi pret saviem pienākumiem. Klienti esot lūguši darbinieku palīdzību, bet viņi nav reaģējuši.

Ņemot vērā konstatēto, aprūpes centra Zemgale vadība vērsās policijā, un, tā kā aprūpes centrs ir LM padotības iestāde, ministrija par notikušo informēta. Vēlāk saņemta informācija, ka LM pret Leišavnieku un centra juristu ierosinājusi disciplinārlietu, skaidrojot, ka iesniegums VP diskreditē ministriju. Leišavnieks sniedzis LM paskaidrojumus un lūdzis atcelt ierosināto lietu. Labklājības ministrs to izdarījis - 22.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas