Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Teikmanis: ĀM kapacitāte vīzu pieteikumu izskatīšanā ir sasniegusi maksimālo līmeni

Ārlietu ministrijas (ĀM) kapacitāte vīzu pieteikumu izskatīšanā ir sasniegusi maksimālo līmeni, un vēl tikpat nozīmīgu palielinājumu kā šogad ĀM ar esošajiem resursiem vairs nevarēs izturēt.

ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis žurnālistiem norādīja, ka pērn vīzu pieteikumu skaits pieaudzis par 18%, salīdzinot ar 2010.gadu. Kopumā pērn pieņemti 163 304 vīzu pieteikumi, kas ir par teju 25,5 tūkstošiem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Par pieteikumu izskatīšanu valsts nodevās iekasēti teju četri miljoni latu, 2010.gadā – 3,35 miljoni latu. No iekasētajām nodevām pusi jeb aptuveni divus miljonus latu nopelna pārstāvniecība Krievijā. Pieaugums par 16% vērojams arī Baltkrievijā un Ukrainā – par 28%.

"Tas prasīja no ārlietu dienesta ārkārtīgi lielu iesaisti un darba organizēšanu vēstniecībās. Mēs sūtījām mobilās brigādes no mūsu ministrijas, gan no konsulārā dienesta, gan no politiskajām direkcijām.. Mēs godam tikām galā ar vīzu pieprasītājiem, un neviens aiz durvīm nepalika," sacīja Teikmanis.

Taču viņš uzsvēra, ka ĀM kapacitāte ir sasniegusi maksimālo līmeni. "Mēs esam konstatējuši, ka Ārlietu ministrijas kapacitāte, arī ņemot vērā šo milzīgo pieaugumu, ir sasniegusi savu limitu. Vairāk mēs nevaram! Tad mums ir jālikvidē ministrija un visa ministrija jānosūta, kā senos laikos sūtīja studentus rakt kartupeļus, tā, piemēram, tagad valsts sekretārs varētu formēt vīzu," ironiski teica valsts sekretārs.

Tādēļ ministrijai būs jādomā, kā palielināt ĀM kapacitāti, atzina Teikmanis. "Vēl vienu nozīmīgu palielinājumu vīzu izsniegšanā mēs ar saviem esošajiem resursiem nevarēsim veikt," apliecināja valsts sekretārs.

Viņš atgādināja, ka šā gada budžetā paredzēti 680 tūkstoši latu konsulārā dienesta nostiprināšanai un acīmredzot arī 2013.gada budžeta plānošanas laikā būs jāparedz līdzekļi ārlietu dienesta stiprināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas