Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Tiesa attaisno neatļautā sprāgstvielu glabāšanā apsūdzēto žurnālistu Hramcovu

Rīgas rajona tiesa piektdien attaisnoja neatļautā sprāgstvielu glabāšanā apsūdzēto televīzijas žurnālistu Andreju Hramcovu.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, piektdien Hramcova lietā tika pasludināts saīsinātais spriedums, bet pilns tā teksts ar motīviem būs pieejams 25.janvārī. Pēc tam desmit dienu laikā spriedumu varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Jau ziņots, ka Hramcovs savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā neatzina.

Kā iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga, žurnālistam apsūdzība celta saistībā ar kādu viņa veidotu televīzijas sižetu. Hramcovs sižetā demonstrējis, kā viņš mežā, Cekules poligona teritorijā, atrod lādiņu un īsā laikā izgatavo no tā spridzekli, kādu varētu izmantot, piemēram, teroraktā.

Pats žurnālists apgalvoja, ka šādu sižetu veidojis ar mērķi norādīt uz reālu problēmu - jebkurš, tostarp arī terorists, var brīvi iekļūt poligonā, bez maksas dabūt sprāgstvielas un, pieliekot pavisam nelielu piepūli, pielāgot tās izmantošanai visļaunākajiem mērķiem.

Tomēr prokuratūra žurnālistu par šādu izgājienu sauca pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas - par nelikumīgām darbībām ar ieročiem, munīciju, sprāgstvielām vai spridzināšanas ietaisēm. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas