Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesai nodod Daimler krimināllietu

Ģenerālprokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai tā dēvēto "Daimler" kukuļošanas lietu, kurā apsūdzības uzrādītas sešām personām.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga informēja, ka prokuratūra ir pabeigusi pirmstiesas kriminālprocesu par kukuļņemšanu lielā apmērā no Ungārijas autobusu ražotāja "Ikarus special Coach factory Ltd.", Ungārijas trolejbusu ražotāja - uzņēmuma "Ganz Transelektro Traction Electric", Polijas autobusu ražotāja "Neoplan Polska Sp.z o.o." un kukuļa izspiešanu no "Daimler AG" grupā ietilpstošā uzņēmuma "EvoBus GmbH".

Viena persona apsūdzēta par kukuļņemšanu lielā apmērā un kukuļa izspiešanu lielā apmērā, uzkūdīšanu dot kukuli, par starpniecību kukuļošanā, kukuļa piesavināšanos, kā arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Otra persona apsūdzēta par kukuļņemšanu lielā apmērā atbalstīšanu, kukuļa izspiešanu lielā apmērā atbalstīšanu un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Savukārt četras personas apsūdzētas un tiesai nodotas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas