Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TM piedāvā VDD izvietot ēkā, kura jau šobrīd tiek būvēta ministrijas iestāžu vajadzībām

Tieslietu ministrija (TM) ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), informējot par iespējamu alternatīvu risinājumu jaunai Valsts drošības dienesta (VDD) ēkai, proti, dienestu izvietot ēkā, kura jau šobrīd tiek būvēta ministrijas iestāžu vajadzībām, aģentūrai LETA pavēstīja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Viņš skaidroja, ka ministrijas piedāvātais risinājums ne tikai apmierinātu iedzīvotāju prasību pret koku izciršanu un par parka atjaunošanu, bet arī VDD prasību pēc jaunas ēkas un, vienlaikus, saprātīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu. Vēstulē premjers ticis aicināts sasaukt valsts drošības dienestu vadītājus un klātienē izrunāt šo jautājumu un vienoties par racionālāko risinājumu.

Preses paziņojumā citēts Bordāns, kurš norādījis, ka konkrēta rīcība vēl nav sagaidīta, kas vedina ministru domāt, ka premjers atsakās saprast šo problēmu. Viņš norādījis, ka šis ir jautājums, kurā ir nepieciešama valdības vadītāja izlēmīga rīcība.

"Tā vietā tiek vainoti attīstītāji, kuri tajā rajonā nav domājuši par zaļumiem un Rīgas dome, kura nav nekad domājusi par Marss velotreka vietu kā zaļo zonu. Daļa taisnības tur patiešām ir, taču šai valdībai ir iespēja visu vērst par labu un izvietot VDD ēkā, kura jau šobrīd tiek būvēta TM iestāžu vajadzībām un kura atbilst vides aizsardzības prasībām un NATO augstākajiem standartiem attiecībā uz infrastruktūras kvalitāti un drošību," citēts Bordāns.

Bordāns arī paudis pieļāvumu, ka sabiedrības rezonansi minētais jautājums izsaucis tādēļ, ka "viss ticis darīts zem zīmoga "slepeni"". Attiecīgi ministrs atzīmējis, ka, viņa ieskatā, šādā veidā ir iespējams piesegt "neizdarības vai nevēlēšanos kaut ko darīt".

"Šajā jautājumā Kariņa kungs turpina Kučinska kunga iesākto. Manā ieskatā būvniecības kopējā tāme nedrīkst būt noslepenota. Problēma ir tā, ka Kariņa kunga komandā, kuru veido bijušie ierēdņi, nav cilvēku, kuri orientētos šajos jautājumos. Šis jautājums kalpoja par mūsu nesaskaņu cēloni pērn vasarā un diemžēl mēs atkal pie tā esam nonākuši," uzsvēris Bordāns.

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka Marss vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD, tādējādi, visticamāk, nebūs lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts 2017.gadā, bet šogad tikšot sākta būvniecība.

Ministru kabinets jau 2008.gadā esot pieņēmis lēmumu par jaunas ēkas būvniecības nepieciešamību VDD vajadzībām, taču 2009.gadā saistībā ar vispārējo finanšu krīzi ēkas būvniecība tika atlikta uz vēlāku laiku.

Tikmēr Saeimā nesen tika iesniegta sabiedriskā iniciatīva "Palīdzi novērst ilggadīgu koku izciršanu un izveidot parku bijušā velotreka Marss vietā".

Mēneša laikā Teikas apkaimes biedrībai, Rīgas apkaimju aliansei, biedrībai Pilsēta cilvēkiem un inovāciju kustībai Vefresh izdevies savākt vairāk nekā 15 500 iedzīvotāju parakstu, no kuriem 4278 ir fiziski paraksti, savukārt pārējie - digitālie paraksti platformā Manabalss.lv. Parakstu vākšana tikusi sākta, "lai nepieļautu vairāku desmitu ilggadīgu koku izciršanu un atjaunotu publisku zaļo zonu bijušajā velotreka Marss teritorijā".

Top komentāri

Jaunā Teika sacūkojās
J
Jaunās Teikas attīstītāju rīcībā nonāca milzīgās VEF stadiona platības, bet viņi tur neparedzēja saprātīgu atpūtas zonu. Tagad tie iedzīvotāji, kas tur sapirkuši vai nomā telpas, grib, lai zaļo zonu viņiem nodrošina uz valsts rezerves zemju rēķina.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Velti te Bordāns (gandrīz uzrakstīju Bondars, burti tie paši) gaisu jauc. Ja tai celtnei tāme jau sastādīta, tad atliek sākt tēriņu un sadali. Vai otrādi - sadalīt un izlietot.
Savejais
S
Cik no tiek parakstītājiem dzīvo tajā rajonā? pieļauj ka liela daļa parakstītāju nedzīvo Rīgā ... bara instinkta vadīti paraksta un viss.. dīvana zaļie... VDD ēkai būt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas