Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Traucēta elektroapgāde aptuveni 8800 Sadales tīkla klientu valsts centrālajā daļā

Ceturtdienas pēcpusdienā traucēta elektroapgāde aptuveni 8800 AS "Sadales tīkls" klientu valsts centrālajā daļā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi fiksēti Bauskas pilsētā un novadā.

"Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk. Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā, visdrošāk ir patverties telpās, norāda "Sadales tīkla" pārstāvji.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai Latviju šodien sasnieguši pērkona negaisi ar vēja brāzmām 20-24 metri sekundē, bet valsts vidienē pat līdz 30 metriem sekundē, ļoti stiprām lietusgāzēm, un vietām krusu.

LVĢMC valsts centrālajā daļā izsludinājis sarkano pērkona negaisa brīdinājumu, bet valsts rietumos un austrumu pusē - oranžo brīdinājumu. "Sadales tīkls" seko līdzi meteorologu prognozēm un strādā pastiprinātā režīmā, lai operatīvi novērstu elektroapgādes traucējumus. Kur tas iespējams, elektroapgāde klientiem tiek tūlītēji atjaunota pa rezerves elektrolīnijām - jau pirms bojājumu novēršanas.

"Sadales tīkla" pārstāvji skaidro, ka bojājumus elektrotīklā rada gaisvadu līnijās iegāzti koki un zari, kā arī zibensizlādes.

Vienlaikus "Sadales tīkls" uzsver, ka negaisa laikā nav droši atrasties ārā, jo īpaši jāuzmanās gaisvadu elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā. Tāpat nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi.

Par šādām bīstamām situācijām nepieciešams ziņot "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot 112.

Jau ziņots, ka "Sadales tīkls" 2023.gadā strādāja ar 343,332 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 16,906 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas