Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Trenča pirmais darbs Jūrmalas mēra amatā būs domes padarīto darbu revīzija

Jaunievēlētais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis kā pirmo neatliekamo darbu, stājoties amatā, plānojis šā gada domes paveikto darbu revīziju. Trencis aģentūrai BNS atzina, ka jāveic revīzija domes šā gada izdevumos, ieņēmumos, kā arī jāizvērtē prognozes pašvaldības budžeta ieņēmumiem līdz gada beigām.

Viņš skaidroja, ka ienākumi domē šogad bijuši mazāki, nekā plānots, bet nākamā gada budžeta veidošana būs saspringta, tādēļ, visticamāk, tēriņi būs jāsamazina.

Precīzus pārskatus par savu darbu šogad deviņos mēnešos sniegs visi pašvaldības uzņēmumi.

"Jau divus gadus nebija saņemta informācija par to, kas tajos notiek," norādīja Trencis un skaidroja, ka tā bijusi iepriekšējā mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") vaina. Jaunais mērs arī piebilda, ka pēc uzņēmumu darba izvērtēšanas tiks pieņemti tālāki lēmumi par to darbu, taču uzsvēra, ka gan viņš, gan lielākā daļa deputātu noteikti neatbalstīs pašvaldības uzņēmumu privatizāciju, jo tas nenesīšot pilsētai nekādu labumu.

Trencis sacīja, ka līdzekļi viennozīmīgi netiks samazināti, bet, iespējams, pat palielināti sociālo jautājumu risināšanai, bērnu un vecu cilvēku atbalstam. "Galvenais ir sociālo jautājumu atrisināšana, ieguldīšana bērnos, jaunatnē," skaidroja mērs.

Viņš klāstīja, ka, veidojot investīciju programmu nākamajiem gadiem, īpaša uzmanība tiks pievērsta jaunu bērnudārzu būvniecībai, kā arī esošo dārziņu un skolu remontam. Pašvaldībā arī jāattīsta sporta infrastruktūra un jau tuvākajā laikā plānots sākt ledus halles celtniecību.

Kā vēl vienu no sāpīgākajām problēmām, kas mantota no Munkevica, Trencis uzsvēra dzīvokļu problēmu.

"600 ģimenēm pašlaik nav dzīvokļu. Šie jautājumi ir jārisina pat tad, kad ir krīze," teica mērs.

"Ielu stāvoklis ir ļoti smags, un jāsaprot, ka astoņu mēnešu laikā to nevar atrisināt," skaidroja Trencis un piebilda - lai sakārtotu ielas, būtu nepieciešami diviem trim domes gada budžetiem līdzvērtīgi līdzekļi.

Viņš arī ir plānojis atrisināt telpu trūkuma problēmu, ar ko saskaras vairākas domes iestādes, piemēram, būvvalde.

Jaunais mērs iecerējis arī Lielupes ietekas sakārtošanu brīvai kuģošanai.

Jau vēstīts, ka Munkevics mēra amatu zaudēja piektdien pēcpusdienā, kad pēc astoņu Jūrmalas domes deputātu iesnieguma par viņa atcelšanu tika sasaukta ārkārtas sēde. Desmit no 15 deputātiem atbalstīja Munkevica krišanu.

Munkevics iepriekš norādījis, ka apvērsumu Jūrmalas domē organizējusi Tautas partija. Dokumentu par viņa atcelšanu parakstījuši pie partijām nepiederošais Ģirts Trencis, Zigurds Starks un Agris Kalnciems (Tautas partija), Juris Griķis un Aigars Tampe ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), Andrejs Kondratjuks (Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš"), Dainis Urbanovičs (LSDSP) un Jānis Kuzins (PCTVL).

Trencis Jūrmalas domē ievēlēts no partijas "Jaunais laiks", taču patlaban ir pie partijām nepiederošs deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas