Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tuberkulozes vakcīnas varētu sagādāt no kaimiņvalstīm

Ja tuberkulozes vakcīnu piegādātājs nespēs tās nodrošināt, Nacionālais veselības dienests (NVD) par iespēju tās sagādāt sazināsies ar kaimiņvalstīm vai rīkos alternatīvu iepirkumu, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.
Lai risinātu jautājumus saistībā ar problēmām nodrošināt vakcināciju pret tuberkulozi, otrdien VM norisinājās sanāksme, kurā piedalījās atbildīgie ministrijas, NVD un Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) speciālisti.

NVD pārstāvji informēja, ka no vakcīnas piegādātāja SIA ELPIS ir saņemta informācija, par tehniskām problēmām ražotnē, kā rezultātā vakcīnas atbilstoši noslēgtajam līgumam nevarēs piegādāt līdz marta vidum.

Līguma nosacījumi paredz, ka piegādātājam par nespēju pildīt nosacījumus NVD jāinformē 3 mēnešus iepriekš, kā arī jānodrošina vakcīnu rezerves 3 mēnešiem, kas nav izdarīts. NVD līdz otrdienas rītam nebija informācijas vai SIA ELPIS pildīs uzņemtās saistības.

Tikšanās laikā tika nolemts, ka, ja SIA ELPIS atteiksies pildīt līguma nosacījumus, NVD operatīvi sazināsies ar kaimiņvalstīm par iespēju sagādāt tuberkulozes vakcīnas vai rīkos alternatīvu iepirkumu, radušos zaudējumus pēc tam piedzenot no SIA ELPIS.

Vienlaikus LIC speciālisti norādīja, ka vakcināciju pret tuberkulozi bērniem, kuriem vakcinācija dažādu iemeslu dēļ atlikta, iespējams veikt arī vēlāk. Tāpat speciālisti sagatavos informāciju par nepieciešamajiem profilakses pasākumiem, lai bērnu vecāki zinātu kā rīkoties, lai mazuļus pasargātu no iespējamās inficēšanās, ja radīsies vakcīnu piegādes pārtraukums.

Jau ziņots, ka LIC trūkst vakcīnu pret tuberkolozi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas