Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Turcijas prezidents apmeklējis Rīgas TEC-2

Trešdien oficiālās vizītes Latvijā ietvaros Turcijas Republikas prezidents Abdulla Gils apmeklēja AS Latvenergo ražotni Rīgas TEC-2, kur viņu sagaidīja AS Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, kā arī Ekonomikas ministrijas un nozares pārstāvji, portālu Diena.lv informēja Latvenergo pārstāvji.

Šī gada vasarā pēc rekonstrukcijas ekspluatācijā tiks nodots Rīgas TEC-2 otrais bloks, kura izbūves un iekārtu piegādes darbu veic Turcijas kompānija GAMA GÜC Sistemleri Muhendislik ve Taahhut.

Uzrunājot augsto viesi, Ā.Žīgurs pauda pārliecību, ka sadarbība ar GAMA partneriem nodrošinās precīzu un grafikā paredzētu TEC-2 otrā bloka atklāšanu. Jaunās un modernās tehnoloģijas, kas sāks savu darbu termoelektrostacijā, ne tikai būtiski palielinās saražotās elektro un siltuma enerģijas apjomu, bet arī nodrošinās atbildības pret vidi visaugstāko prasību nodrošinājumu laikā, kad visā pasaulē pieaug zaļās enerģētikas nozīme. Ā.Žīgurs norādīja uz GAMA augsto konkurētspēju starp pasaulē vadošajām energobūves kompānijām, kas apliecina Turcijas inženierzinātņu speciālistu profesionālismu, radošumu un kompetenci.

Apmeklējuma laikā Turcijas prezidents AS Latvenergo pārstāvju pavadībā iepazinās ar TEC-2 izbūves gaitu un nozīmi Latvijas energonodrošinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas