Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Tuvākajās dienās vējains laiks un gaidāms pirmais sniegs

Nākamnedēļ gaidāms pirmais sniegs un slapjš sniegs, taču tas nebūs noturīgs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sinoptiķi informē, ka arī gaidāmajā nedēļas nogalē būs gaidāms līdzvērtīgi spēcīgs vējš, kāds bija aizvadītajā diennaktī – sestdien virs Latvijas veidosies vēl viens ciklons, atkal būs mākoņains un daudz līs, kā arī piekrastes rajonos gaidāmas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Aktīvi cikloni pār laika apstākļiem Eiropas ziemeļu daļā valdīs visu nākamo nedēļu, pašu ciklonu centri visdrīzāk vairs neatradīsies virs Latvijas, tomēr to nestie nokrišņi un brāzmainie vēji gaidāmi teju ik dienu. Savukārt starp atsevišķajiem cikloniem, vējam pierimstot un debesīm īslaicīgi skaidrojoties, gaidāma miglu veidošanās.

Valdot šādiem sinoptiskajiem apstākļiem, ļoti būtiski temperatūra nemainīsies – par stabilu ziemas apstākļu iestāšanos novembra otrajā pusē runāt nevar.  Tomēr, kā jau minēts iepriekš, debesis starp atsevišķiem cikloniem skaidrosies, tādēļ šādās naktīs termometra stabiņš jau noslīdēs arī kādu grādu zem nulles, atnesot nelielu salu, bet uz ceļiem ievērojami palielinot apledojuma veidošanās risku – visaugstākā sala un apledojuma varbūtība ir naktīs uz pirmdienu un otrdienu valsts austrumu daļā. Tad arī dienas būs nedaudz vēsākas, maksimālajai temperatūrai paaugstinoties vien līdz +2...+6 grādiem, tikai valsts rietumos būs nedaudz siltāk. Nedēļas otrajā pusē gaiss atkal dienā iesils līdz +5...+10 grādiem.

Nokrišņu būs daudz, Atbilstoši arī nokrišņi lielākoties gaidāmi tikai kā lietus. Svētdien un nākamās nedēļas sākumā valsts austrumos iespējams arī sniegs un slapjš sniegs, tomēr tas uz zemes virsmas nesaglabāsies ilgi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas