Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

TV torni Āgenskalnā neatzīst par sabiedrības drošībai bīstamu

Rīgas domes Īpašumu departamenta Vidi degradējošu būvju komisija neatzīst TV torni Āgenskalnā par sabiedrības drošību apdraudošu.

Jautājums par TV torņa apsekošanu un tā bīstamības izvērtēšanu aktualizējās, kad 2016.gada sākumā Rīgas domē nonāca vairākas tuvākās apkaimes iedzīvotāju sūdzības par torņa konstrukcijas stabilitāti. Domes pārstāvji torņa īpašniekiem - mediju grupas Mix Media Group uzņēmumam SIA RNR Ltd - uzdeva veikt neatkarīga eksperta izvērtējumu un izvērtējuma slēdzienu iesniegt domē. Tobrīd Rīgas pilsētas būvvalde torni Nometņu ielā 62 nebija atzinusi par bīstamu.

Šodien Rīgas domes Īpašumu departamenta Vidi degradējošu būvju komisijā tika skatīts jautājums par TV torni, atzīstot tā nesošo konstrukciju stāvokli kā apmierinošu un kopumā drošu. Komisijas locekļi bija daudz bargāki torņa vizuālā veidola novērtējumā, atzīmējot, ka torņa apsaimniekošanā nav nodrošināta savlaicīga krāsojuma atjaunošana, līdz ar to tas neatbilst pilsētas arhitektoniskajai ainavai.

TV torņa īpašnieki paskaidroja, ka ir iecerējuši objekta metāla konstrukcijas pārkrāsot, taču viņu nodomus apgrūtina objekta specifiskie izmēri, tādēļ līdz šim torņa īpašniekiem nav izdevies atrast uzņēmumu, kurš varētu realizēt īpašnieku ieceri. Savukārt Īpašumu departamenta direktors un Vidi degradējošu būvju komisijas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) izteica lūgumu nokārtot jautājumu ar torņa krāsošanu pēc iespējas ātrāk, kā arī deva īpašniekiem laiku līdz 1.novembrim, kad jautājums tiks skatīts atkārtoti.

Tāpat sēdē tika diskutēts par vairākām ēkām Nometņu ielā 60 un 62. Visi minētajās adresēs esošie objekti ir vienkopus un izvietoti nelielā teritorijā, tādēļ komisija, neraugoties uz atšķirīgajiem īpašniekiem, skatīja tos kā vienotu kompleksu.

Vienai no ēkām Nometņu ielā 60, kuras kopīpašnieki ir Uldis Dinna un AS Nipo, ir pieļauta apdares materiāla satrupēšana, bet otrai pieļauti būtiski bojājumi lietus ūdens novadīšanas sistēmas elementos.

Latvijas Igauņu biedrībai un Imantam Strautmanim piederošā ēka Nometņu ielā 62C ir daļēji sakārtota. Strautmaņa apsaimniekotajā ēkas daļā ir ievilkts ūdensvads un kanalizācijas sistēma, savukārt Latvijas Igauņu biedrības daļa ir sliktā stāvoklī. Biedrībai piederošajā ēkas daļā ir pieļauti būtiski bojājumi saistībā ar nesakārtotu lietus ūdens novadīšanas sistēmu, fasādes apdares plaisāšanu un eroziju.

Imantam Strautmanim pieder vēl viena vidi degradējoša būve, kuras adrese ir Nometņu ielā 60, 1.korpuss. Arī šai ēkai nav novērsti vairāki bojājumi, uz kuriem norādījis Īpašuma departaments, piemēram, ēkas konstrukcijās aug koki un vīteņaugi, tāpat nav sakārtota lietus ūdens novadīšanas sistēma, kā arī nav nodrošināta ēkas fasādes un citu ārējo konstrukciju atjaunošana.

Savukārt, kā komisiju informēja ēku Nometņu ielā 60 viens no īpašniekiem Uldis Dinna, viņš ir sācis ēkas koka fasādes remontu, kā arī iecerējis veikt nesošo konstrukciju nomaiņu un grīdas remontu. Ēkas remontdarbi šobrīd ir procesā.

Komisijā tika diskutēts gan par katra objekta individuālajām izmantošanas iespējām, gan par to, kā kopumā varētu veicināt objektu attīstību. Savukārt Burovs pieņēma lēmumu, ka jautājums par Nometņu ielas ēkām jāskata atkārtoti novembrī. Viņš aicināja visus adresēs minēto objektu īpašniekus apvienoties, lai organizētu kopīgas aktivitātes un domātu par kopīgu teritorijas apsaimniekošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas