Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ūdens piesārņojums Mūsā varētu sasniegt arī Lielupi

Piesārņojums Mūsas upē varētu sasniegt arī Bausku un ieplūst Lielupē, tomēr vides speciālisti saskata labvēlīgus apstākļus, kas situāciju varētu uzlabot. “Daudz līst un nokrišņi veido atšķaidījumu, kā dēļ piesārņojums mazinās,” skaidro Jelgavas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Valērijs Gabrāns.

Šobrīd piesārņojums jau izplatījies aiz Bauskas rajona Uzvaras, tomēr piesārņojumu ierobežojoši pasākumi netiek veikti, jo nav tam nepieciešamo līdzekļu. “Koncentrējamies uz to, lai noteiktu piesārņojošo vielu,” skaidro V.Gabrāns. Tomēr to šobrīd esot neiespējami noteikt, jo piesārņojuma avots atrodas Lietuvā. Ir paņemti analīžu paraugi no ūdens un zivīm, tomēr, kā norāda V.Gabrāns, situācija šobrīd ir dīvaina, jo, lai gan ūdens tecē ir atbilstošs skābekļa daudzums, zivis joprojām mirst.Līdzšinējā prakse rāda, ka zivis ārā netiek zvejotas, jo to nav iespējams izdarīt. “Zivis tur paliks un dabiski sadalīsies,” norāda V.Gabrāns._Diena_ jau iepriekš rakstīja, ka Mūsas upē pie Lietuvas robežas otrdienas vakarā konstatēti vairāki simti beigtu zivju, taču ūdens ekspertīžu rezultāti pagaidām liecina, ka piesārņojums ir neliels. Vairākas dienas pirms tam zivju bojāeja novērota arī Levo upē Lietuvā, kas ietek Mūsā 15 kilometru pirms Latvijas robežas. Lietuvas Vides ministrija par šo gadījumu Latvijas kolēģus iepriekš netika informējusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas