Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ufo gatavojas nolikt deputāta mandātu

Ikšķiles novada domes deputāts un partijas Apvienība Iedzīvotāji līderis Kaspars Upacieris (Ufo) drīzumā plāno nolikt Ikšķiles novada domes deputāta mandātu. Viņš par to Dienu informēja pēc partijas kopsapulces, kas svētdien notika Ikšķilē. Ufo atzina, ka jau kādu laiku nav apmeklējis domes sēdes, jo tās notiek laikā, kad viņam jāatrodas savā darba vietā un jāuzrunā Radio SWH klausītāji. Mēģinājumi vienoties ar domes vadību par citu sēžu sasaukšanas laiku ir bijuši neveiksmīgi.

Apvienība Iedzīvotāji Ikšķiles novada domes vēlēšanās nostartēja ļoti veiksmīgi, iegūstot piecus no 15 mandātiem — tikpat saņēma arī Latvijas Zemnieku savienība, bet atlikušos piecus mandātus savā starpā sadalīja vēl trīs politiskie spēki. Taču Ufo vadītā partija domē palika opozīcijā. Svētdien partijas biedri tika informēti, ka viens no pieciem deputātiem — Ģirts Baķis ir no partijas izstājies un tai domē vairs ir tikai četri deputāti. K.Upaciera vietā mandātu saņems uzņēmējs Edgars Logins, kurš arī bija kopsapulces vadītājs. Ar savu uzstāšanos viņš lika manīt, ka noskaņots aktivizēt partijas darbību opozīcijā.

K. Upacieris turpinās vadīt partiju, jo ir ievēlēts šajā amatā uz diviem gadiem. Svētdien notika atkārtotais mēģinājums noorganizēt partijas pilnsapulci, jo pirms divām nedēļām tās norisei nebija nepieciešamā kvoruma. K.Upacieris atzina, ka cilvēku atsaucība vairs nav tāda kā agrāk un bijis jautājums, «vai to visu netaisīt ciet», taču tomēr esot jāmēģina piesaistīt jaunus cilvēkus un labi nostartēt 2013.gada vēlēšanās.

Apvienību Iedzīvotāji dibināja 225 biedri un tā 2009.gada jūnijā startēja Ikšķiles novada, kā arī Krimuldas novada vēlēšanās, kur ieguva divas vietas un arī palika opozīcijā. Pavasarī Tautas partijas līderis Andris Šķēle piedāvājis šai partijai pievienoties apvienībai Par labu Latviju!, bet valde nolēmusi ar lielajām partijām pagaidām nesaistīties un līdz ar to kopsapulci, lai šo jautājumu izlemtu, nav sasaukusi. Arī svētdien sapulces darba kārtībā nebija jautājuma par sadarbību ar PLL.

Apvienības Iedzīvotāji sapulce jūtami atšķīrās no lielo partiju kongresiem, kuri parasti sākas ar valsts himnas atskaņošanu un tajos ir stingri reglamentēts ziņojumiem un debatēm atvēlētais laiks. Ufo partijas pasākums vairāk atgādināja «prāta vētru», kurā varēja runāt bez iepriekšējās pieteikšanās un vairāki cilvēki reizē. Galvenais sarunas temats bija sliktais Ikšķiles novada domes darbs, kuru diemžēl, esot opozīcijā, nevarot ietekmēt. Domes darbā pietrūkst atklātības. Sevišķi runātājus satrauca Ikšķiles brīvdabas estrādes rekonstrukcijas meti, kā arī novada attīstības stratēģija.

Ikšķiles novada domes priekšsēža vietnieks Jānis Rudzītis (LZS) Dienai atzina, ka «ar to mums sākumā tiešām negāja, taču tagad jau tā aizies». Taču viņš arī uzsvēra, ka stratēģijas apspriešanā ir piedalījušies arī K.Upaciera partijas cilvēki. No tās domē ir ievēlēta arī Ingūna Urtāne, kura strādā Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrijā, un viņas priekšlikumos domes vadība noteikti ieklausoties, apgalvoja J.Rudzītis. Par to, ka K. Upacieris varētu nolikt mandātu, mēra vietnieks bija tikai dzirdējis pa ausu galam, taču noliedza, ka domes sēdes, kas ir divas reizes mēnesī, speciāli būtu noliktas deviņos no rīta, kad Ufo uz tām nevar tikt. J.Rudzītis iepriekšējā sasaukumā vadīja domi un atceras, ka arī tad vairāki deputāti uz sēdēm reti nākuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas