Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Ugunsdzēsēji turpina darbu Ganību dambī degošajos angāros

Trešdien Ganību dambī notikušajā plašajā ugunsgrēkā deguši vairāki angāri, produkcija un iekārtas kopumā 1550 kvadrātmetru (m2) platībā, un šodien ugunsdzēsēji aizvien turpina darbu notikuma vietā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), trešdien plkst.18.36 ugunsdzēsējiem izdevās liesmu izplatīšanos ierobežot. Notikuma vietā dega pieci angāri kopumā 900 m2, kā arī starp angāriem novietotā gatavā produkcija un tehniskās iekārtas 650 m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 1550 m2.

Ar liesmām cīnījās 40 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām, divām autokāpnēm, kā arī šlūteņu un putu specializēto automobili. Lai koordinētu visu iesaistīto pušu darbu un nepieciešamo resursu iesaisti, notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā tika iekļauti operatīvo dienestu, objekta, Valsts vides dienesta, Rīgas domes pārstāvji un speciālisti no citām iestādēm. Situācijas novērtēšanu no gaisa veica arī VUGD bezpilota gaisa kuģis jeb drons.

LETA jau ziņoja, ka degošajos angāros bija titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni. Pēc tam, kad vēlu vakarā titāna skaidu kaudzes bija apbērtas ar smiltīm, tādējādi novēršot skābekļa piegādi un atklātu degšanu, aktīvi dzēšanas darbi tika apturēti. Naktī ugunsdzēsēji glābēji veica teritorijas novērošanu un apklāto kaudžu monitoringu ar termokameru un bezpilota gaisa kuģiem. Darbs notikuma vietā turpinās joprojām, informēja VUGD.

LETA jau ziņoja, ka izsaukumu uz plašo ugunsgrēku Ganību dambī VUGD saņēma trešdien plkst.13.53. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vairāki angāri.

No objekta pārstāvjiem SIA "LLR-Ecotech" tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas, skaidro Valsts vides dienests (VVD). Sadarbībā ar Rīgas domi tiek organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kas ļautu noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

"LLR-Ecotech" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka degošais angārs ticis izmantots kā metāllūžņu noliktava. Patlaban uzņēmumam nav informācijas, kāpēc noticis ugunsgrēks, bet angārs esot nodedzis gandrīz pilnībā.

Tāpat "LLR-Ecotech" trešdien vēl nevarēja pateikt, kādi ir iespējamie zaudējumi, jo vēl esot jāsaprot, kas tieši sadedzis un kas, iespējams, saglabājies.

Ugunsgrēka dzēšanai Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde piesaistīja pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens", kas piegādāja kravas ar granti un smiltīm. Tāpat objektā strādāja SIA "Rīgas satiksme" tehnika.

Ugunsgrēka vietā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc VUGD aicināja apkārtnes iedzīvotājus aizvērt ēku logus, durvis, izslēgt ventilācijas un rekuperācijas iekārtas.

Blakus notikuma vietai bija ierobežota satiksme pa Ganību dambi.

"LLR-Ecotech" 2023.gadā strādāja ar 20,86 miljonu eiro apgrozījumu un guva 81 282 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2019.gadā, un tā pamatkapitāls ir 802 800 eiro. Uzņēmums pieder Austrijas kompānijai "LL-resources".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas