Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ugunsgrēkā Dobeles novadā gājuši bojā 39 liellopi

Naktī uz svētdienu ugunsgrēkā Dobeles novadā, Annenieku pagastā, bojā gājuši 39 liellopi un deviņas cūkas, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā dega kūts 800 m2 platībā un traktors 20 m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 10.57.

Savukārt svētdien plkst. 13.29 ugunsdzēsēji steidzās uz Preiļu novada Saunas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 100 m2 platībā un vasaras virtuve 20 m2 platībā. Tā kā pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo kūti, no tās tika evakuēti trīs mājlopi. Ugunsgrēkā cieta apmēram 33 gadus veca sieviete, kura sagriezusi roku ar stiklu, evakuējot sadzīves mantas, un apmēram 78 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus. Abi cietušie nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD)  mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 17.04.

Tāpat svētdien plkst. 16.58 tika saņemts izsaukums uz Viļānu novada Viļānu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 90 m2 platībā. Mēģinot ugunsgrēku nodzēst saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.58.

Nedēļas nogalē dzēsti arī divi kūlas ugunsgrēki  - Ventspils novada Užavas pagastā dega pērnā zāle četru hektāru platībā un Nīcas novadā, Nīcas pagastā, kur pērnā zāle dega 3500 m2 platībā. 

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 81 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas