Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ugunsgrēkā Rīgā apdegumus guvusi sirmgalve

Otrdien ugunsgrēkā Rīgā apdegumus guvusi 81 gadu veca sieviete, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar ap plkst. 14.02 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Anniņmuižas bulvārī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa izglāba apmēram 81 gadu vecu sievieti, kura, mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, bija guvusi apdegumus un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 15.42.

Savukārt plkst. 19.10 ugunsdzēsēji steidzās uz Dzelzceļu ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg dīvāns 4m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi apmēram 51 un 61 gadu veci vīrieši, kuri bija saindējušies ar degšanas produktiem un tika nodoti NMPD mediķiem. Līdztekus glābēji no mājas evakuēja 15 cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.54.

Tāpat plkst. 23.04 tika saņemts izsaukums uz Biķernieku ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā dega starpstāvu pārsegums 30m2 platībā un bēniņi 40m2 platībā. No piedūmotajām telpām izglābta apmēram 80 gadus veca sieviete un aptuveni 50 gadus vecs vīrietis. No degošās ēkas izglābti arī divi suņi un evakuēti pieci cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 1.56. 

Plkst. 2.42 ugunsdzēsēji devās uz Mežciema ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties konstatēts, ka divstāvu mājā ar atklātu liesmu deg kāpņu telpa un otrais stāvs 50m2 platībā, un bēniņi 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 52 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus, bet no ēkas izkļuva pirms VUGD ierašanās un apmēram 45 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar dūmiem un, kuru ugunsdzēsēji glābēji izglāba caur logu. Abi cietušie cilvēki nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 6.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas