Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ugunsgrēkā Smiltenē gājusi bojā 24 gadus veca sieviete

Sestdien Smiltenē dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājusi bojā 24 gadus veca sieviete, portāls Diena.lv uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien plkst. 20:14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Veldes ielu Smiltenē, kur dega kāda dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg dīvāns un siena četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka vietā tika atrasta 24 gadus veca bojāgājusi sieviete. Notikuma apstākļus un iemeslus noskaidros Valsts policija. 

Savukārt svētdien plkst. 18.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Krimūnu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā kūts ēkā, kurā iekšpusē atradās mājlopi. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mūra ēkai dega augšējais stāvs, kurā atradās salmi un siens. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika evakuēti mājputni. Kopējā degšanas platība bija 360 kvadrātmetri.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, salmi, zari, kūdra, krūmi, siena ruļļi, labības rugāji un labības lauki, loga rāmji, četri koki, mašīnas piekabes ritenis, sausā tualete, elektrības sadales skapis, meža zemsedze, ekskavators, divas vieglās automašīnas, kombains, ēkas jumts, ēka, divas pirtis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem. Sestdien pēc ceļu satiksmes negadījuma Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastā glābēji no automašīnas atbrīvoja tajā iespiestu 55 gadus vecu vīrieti. Savukārt svētdien pēc ceļu satiksmes negadījuma Ķekavas novada Ķekavas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja tajā iespiestu 59 gadus vecu vīrieti. Svētdien arī Priekuļu novada Veselavas pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma glābēji no automašīnas atbrīvoja divus iespiestus cilvēkus. Visos gadījumos cilvēki nodoti neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. 

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Rīgā no koka nocēla kaķi, svētdien Ventspilī atbrīvota balkonā iestrēgusi kaija, Liepājā atbrīvots ventilācijas šahtā iesprūdis putns un Rīgā no kādas ēkas otrā stāva balkona nocelts kaķis un atdots saimniekiem no ēkas trešā stāva.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas