Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ugunsgrēks Rīgas ūdens ēkā paralizējis Rīgas domes Vides pārvaldes darbu

Ugunsgrēks Rīgas ūdens administratīvajā ēkā, kas notika 16.augustā, faktiski paralizējis Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes darbu.

Ugunsgrēkā visvairāk cietušas telpas, kurās atradās Vides pārvalde, pārliecinājās LETA. Savukārt Rīgas ūdens kabinetus pasargāja brandmūris, un tās cieta galvenokārt no ūdens, ugunsdzēsējiem dzēšot liesmas.

Kā atzina Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (LZP), ugunsgrēkā bojā gājuši datori, mēbeles, dokumenti. Šobrīd 18 cilvēku kolektīvam nav pat darba telpu, nerunājot par normālām darbavietām.

Pašlaik Mājokļu un vides departamenta telpās Brīvības ielā tiekot šķiroti ugunsgrēkā cietušie dokumenti. Liela daļa no tiem esot neatgriezeniski gājusi bojā, daļu varēs atjaunot.

Taču vislielākās bēdas esot par gaisa monitoringa sistēmu. Līdz šim dati no trijām gaisa monitoringa stacijām Tvaika ielā 44, Brīvības ielā 73 un Valdemāra ielā 18 automātiski nonāca Vides pārvaldes datorā un tos bija iespējams analizēt un publicēt Rīgas domes mājaslapā.

Pašlaik šie dati vairs netiek atjaunoti, jo visi datori ugunsgrēkā ir neatgriezeniski bojāti. Kļaviņš paskaidroja, ka monitoringa stacijas turpina veikt mērījumus un dati tajās tiek uzkrāti, taču tos pašlaik nevar ne analizēt, ne publicēt. Kā pārliecinājās LETA, pēdējie gaisa monitoringa dati Rīgas domes mājaslapā publicēti 16.augustā plkst.9.25.

Vides pārvaldes vadītājs neprognozēja, kad pārvalde varētu atsākt normālu darbu. Vispirms tai ir nepieciešamas telpas, biroja mēbeles un datori. Viņš gan atzina, ka var strādāt arī attālināti.

Kā ziņots, 16.augustā ugunsgrēkā SIA Rīgas ūdens administratīvajā ēkā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 1 izdega kopumā 650 kvadrātmetri ēkas jumta un pārseguma. Ugunsgrēks izcēlās ap plkst.10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas