Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ugunsgrēks Ances pagasta Trumpju purvā apdzēsts

Vakar līdz ar tumsas iestāšanos izdevies ierobežot un apdzēst meža ugunsgrēku Ventspils novada Ances pagasta Trumpju purvā. Ar atklātu liesmu mežs vairs nedeg, bet, tā kā vēl vairākās vietās tas turpina gruzdēt, šodien visu dienu turpināsies uzraudzības darbi, lai nepieļautu ugunsgrēka atkārtotu uzliesmošanu, aģentūru LETA informēja Valsts meža dienesta (VMD) Ugunsapsardzības daļas vadītājs Arnis Gertners.

Pašlaik meža uzraudzīšanā un gruzdošo vietu apdzēšanā iesaistījušies aptuveni 20 mežziņi un mežsargi, bet dienas laikā plānots pieaicināt vēl citus palīgus, tostarp vietējos bezdarbniekus.

Tā kā šodien sinoptiķi sola stirpu vēju, pastāv risks, ka purvā atkal varētu uzliesmot atklāta liesma, skaidroja Gertners.

Tā kā ar ugunsdzēsības automašīnām purvam piekļūt nav iespējams, ugunsgrēka vietā vakar tika mobilizēti visi VMD vietējie darbinieki, kā arī palīgspēki no "Latvijas Valsts mežiem" un Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta - kopā ap 60 cilvēku. Uguns ierobežošanai tika izmantotas meijas, lāpstas u.tml. palīglīdzekļi.

Gertners lēš, ka mežs dedzis aptuveni 100 hektāru lielā teritorijā. Pēc degušās platības tas esot lielākais meža ugunsgrēks šajā vasarā. Tomēr, tā kā uguns plosījusies galvenokārt purvā un skrejuguns ir salīdzinoši vāja, mežniecībai lielus zaudējumus ugunsgrēks nebūs nodarījis, informēja VMD Ugunsapsardzības daļas vadītājs. Ļoti iespējams, ka ugunsgrēku izraisījis kāds neuzmanīgs ogotājs, pieļauj Gertners.

Jau ziņots, ka vakar Ances pagasta Trumpju purvā izcēlās plašs paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks, kur uguns plosījās vairāk nekā 100 hektāru platībā gan purvā, gan mežā.

Kā aģentūru LETA vakar informēja VMD preses sekretāre Selva Šulce, situāciju sarežģīja stiprais vējš, turklāt vietai, kur notika degšana, nav iespējams piekļūt ar ugunsdzēsības automašīnām, līdz ar to uguni mēģināts ierobežot tikai ar cilvēku spēkiem, cik iespējams, apsitot ar meijām.

Ziemeļkurzemes virsmežniecības speciālists Dainis Blūmentāls esošo situāciju vakar raksturoja kā ļoti sarežģītu. Šī meža ugunsgrēka dzēšanā palīdzību esot atteicis Nacionālo bruņoto spēku helikopters, jo dežūrējošam pilotam neesot prasmes rīkoties ar piekaramo maisu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas