Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

UNESCO piešķir naudu filmai par suitu kultūrtelpu

Šodien UNESCO Komitejas biroja sēdē nolemts piešķirt 6000 dolāru suitu kultūrtelpas prezentācijas filmas montāžas darbu līdzfinansēšanai. Lēmums pieņemts, izskatot finansējuma pieprasījumu, kas tapa sadarbībā ar Kultūras ministriju un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, informē biedrības Etniskās kultūras centrs «Suiti» valdes priekšsēdētājs Grigorijs Rozentāls.

Biedrība _Etniskās kultūras centrs «Suiti»_ kopš 2007.gada strādā, lai atbilstoši _UNESCO _konvencijai «Par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu» rosinātu suitu kultūrtelpas izvirzīšanu _UNESCO _nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Kā vēsta G.Rozentāls, patlaban tiek strādāts gan pie nominācijas dokumenta sagatavošanas, gan filmas izstrādes. Filmas veidošana uzticēta SIA «Labvakar». Pieteikuma gatavošanu ir plānots pabeigt 2009.gada marta sākumā, jo līdz marta vidum tam ir jābūt iesniegtam _UNESCO _sekretariātā. Pēc visu saņemto pieteikumu izvērtēšanas saraksta papildināšana notiks 2009.gada septembrī. Visa procesa uzraudzībai un vadībai ir izveidota folkloras, etnogrāfijas, televīzijas un reliģijas ekspertu grupu 10 cilvēku sastāvā. Jau ir saņēmts finansiāls atbalsts arī no Valsts Kultūrkapitāla fonda.«Mēs uzskatām, ka suitu kultūrtelpa, kuras robežās kompaktā teritorijā gandrīz četru gadsimtu laikā katoļu baznīcas ietekmē mijiedarbojoties kuršu, lībiešu, poļu, lietuviešu, vācu un latgaliešu kultūrām ir izveidojusies sava unikāla kultūrvide un identitāte, varēs godam pārstāvēt Latviju starptautiskā līmenī,» raksta G.Rozentāls. Viņaprāt, _UNESCO _piešķirtais statuss palīdzēs atgriezt dzīvajā apritē tos suitu kultūras elementus, kuri ir vai nu uz izzušanas robežas, vai arī ir izzuduši no ikdienas dzīves nesenā pagātnē, taču viegli restaurējami no rakstiskiem avotiem.Biedrība _Etniskās kultūras centrs «Suiti»_ suitu kultūras kopšanā darbojas kopš 2001.gada. Tās dibinātāji ir Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes pagastu padomes, kā arī virkne privātpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas