Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Urbanoviča vadītajai biedrībai izveidojies tūkstošiem eiro liels nodokļu parāds

Valsts ieņēmumu dienests (VID) veic auditu Saeimas opozīcijas deputāta Jāņa Urbanoviča (Saskaņa) vadītajā biedrībā Baltijas forums, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Biedrībā "Baltija forums" notiekot dokumentu pārbaudes, biedrības cilvēki bijuši VID skaidrot foruma grāmatvedību. "Baltijas foruma" prezidents Urbanovičs apgalvojis, ka ar finansēm nodarbojas grāmatveži un tas neesot viņa darbs. Ar VID pēdējā saruna esot bijusi pirms gada.

Kā liecina informācija par firmu un biedrību nodokļu parādiem, pirms gada "Baltijas forumam" izveidojies nodokļu parāds. Pagājušā gada 26.novembrī parāds bijis 2839 eiro, 7.decembrī - 7953 eiro, bet šī gada janvārī - 22 194 eiro. VID publiskotās atskaites liecinot, ka janvāra beigās biedrība vienojusies par nodokļu parāda atmaksas grafiku. 7.oktobrī Urbanoviča biedrība valstij bijusi parādā 10 657,73 eiro.

VID no komentāriem par auditu "Baltijas forumā" atteicies, jo stāstīt par konkrētiem nodokļu maksātājiem un pret viņiem veiktām pārbaudēt dienests nedrīkstot. Biedrībai VID solījis, ka audits notiks līdz 22.oktobrim.

VID pārbaude Urbanoviča biedrībā notiek īsi pirms 2.novembrī Jūrmalā "Baltijas foruma" rīkotās konferences "Krievi rietumos", uz kuru ieradīšoties vairāki ar Krievijas politisko eliti saistīti cilvēki: agrākais transporta ministrs, tagad Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Igors Levitins un ģenerālis Vjačeslavs Trubņikovs, kurš no 1996. līdz 2000.gadam bijis Krievijas ārējās izlūkošanas pārvaldes direktors. Šī iestāde nodarbojas ar izlūkošanu un spiegošanu ārpus Krievijas teritorijas.

Top komentāri

Ivans
I
Lielkrievu impēriskie šovinisti un godīgums - nesavienojami jēdzieni!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas