Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs parakstījies par krievu valodu kā otru valsts valodu

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) parakstījies par referenduma sarīkošanu krievu valodas statusa jautājumā, portālam Diena.lv apstiprināja N.Ušakovs.
"Gan es, gan SC joprojām iestājas par to, ka Latvijā ir jābūt vienai valsts valodai - latviešu valodai. Taču pašlaik notiekošā parakstu vākšana tikai ļoti nosacīti ir saistīta ar krievu valodas statusu. Tā saistīta ar jautājumu par cieņu. Cilvēki, kuri tagad nāk parakstīties par referenduma rīkošanu, parāda pašreizējiem valdošajiem politiķiem, ka viņiem ir apnikusi šī attieksme un ka viņi vēlas saglabāt savu pašcieņu,"  paziņoja politiķis.

Pēc viņa teiktā, krievvalodīgie latvieši ir parādījuši maksimālu toleranci un gatavību kompromisiem,  šo vēlēšanu gaitā atbalstot ideju par trīs gadu moratoriju likumdošanas iniciatīvām, kas saistītas ar vēstures un  nacionāliem jautājumiem. Uz šo soli viņi bija gatavi kopēja mērķa labad -  lai dzīvotu vienotā sabiedrībā, kur cilvēki cits citu ciena, neatkarīgi no nacionalitātes vai dzimtās valodas, uzskata Rīgas mērs. 

Valdības veidošanas gaitā politiķu vidū pilnīgi nopietni tika lietots arguments, ka „latviska” valdība tomēr būšot labāka. Tā ir galējas necieņas izrādīšana lielai Latvijas sabiedrības daļai, norādīja N. Ušakovs. 

"Tieši tāpēc es aizgāju un parakstījos "par" referendumu. Es personīgi un mana partija iestājamies par to, ka Latvijā ir tikai viena valsts valoda -  latviešu valoda. Un es kā pragmatisks politiķis saprotu, ka referendums nez vai var vainagoties ar panākumiem. Bet man ir jābūt kopā ar simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, kuri grib saglabāt savas pašcieņas izjūtu," norādīja N. Ušakovs. 

Viņš piebilda, ka viņam ir  vienalga, ka tas dos ieganstu politiskajiem oponentiem vainot viņu visdažādākajos grēkos. "Es nediskutēšu ar cilvēkiem, kuri gadu desmitiem biedē latviešus ar lozungiem "Krievi nāk!", šajā laikā novedot valsti līdz dziļākajai krīzei Eiropā. Tā vietā es kā krievs, kurš dzimis Latvijā, 11. novembrī došos nolikt ziedus Imantā, pie tā paša pieminekļa Sudrabkalniņā, kur iekalti latviešu un krievu karavīru vārdi. Šajā laikā Rīgas dome sakarā ar Valsts proklamēšanas gadadienu būs jau paspējusi izmaksāt pabalstu politiski represētajiem. Bet tieši pirms pašiem valsts svētkiem es vērsīšos pie krieviem un krievvalodīgajiem rīdziniekiem, lai viņi kopā ar visiem 18. novembrī atnāktu uz Krastmalu un nodziedātu savas valsts himnu. Tāpēc, ka krievvalodīgie latvijieši mīl savu valsti tāpat kā latvieši," norādīja N. Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas