Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uz apsūdzēto sola Ventspils mediķi

Ventspils tiesa pirmdien slēgtā sēdē sāka skatīt krimināllietu, kurā par ārstniecības pienākumu nolaidīgu pildīšanu apsūdzēti četri Ventspils mediķi. Divi ginekologi, rentgenologs un medicīnas māsa tiek vainoti, ka pirms diviem gadiem, veicot ķeizargrieziena operāciju kādai pacientei, viņas vēdera dobumā ārsti atstājuši auduma salveti.

Sieviete tūlīt pēc tam sūdzējusies par sliktu pašsajūtu, taču izmeklējumos svešķermenis nav atklāts. Pēc dažiem mēnešiem paciente ar veselības problēmām atkal ievietota slimnīcā, veikta atkārtota operācija un tikai tad salvete izņemta. Svešķermenis šai laikā jau paspējis izraisīt iekaisumu un iekšējo orgānu bojājumus.

Lieta ilgstoši atradusies izmeklēšanā, jo nolaidībā vainojamie mediķi nav savu vainu neatzina, tāpēc bijušas nepieciešamas dažādas ekspertīzes un speciālistu slēdzieni. Cietusī Dienai neslēpa, ka šis viņai bijis smagu fizisku sāpju un garīga pārdzīvojuma laiks.

“Tas ir absurds un tā nedrīkst būt, ka cilvēks ierodos slimnīcā praktiski vesels, bet no tās aiziet  ar smagu traumu, mediķu cilvēciskumam un profesionālitātei iedragātu ticību,” no savas rūgtās pieredzes secinājusi sieviete. Viņa bija  apņēmības pilna no vainīgajiem pieprasīt kompensāciju gan par pārciestajām sāpēm un darba nespējas laiku, gan par nodarīto morālo kaitējumu.

Pēc šī gadījuma Ventspils slimnīcā veikti pasākumi, lai pilnībā izslēgtu līdzīgu situāciju atkārtošanos, ieskaitot lietoto materiālu dubulto uzskaiti — pirms un pēc operācijām vai manipulācijām, turklāt tie ir rentgenizmeklējumos vizualizējami.

Par ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepildīšanu vai nolaidīgu to pildīšanu, ja šis nodarījums izraisījis cietušajam smagu vai vidēji smagu miesas bojājumu, vainīgie var tikt sodīti ar naudas sodu, piespiedu darbu, aizliegumu praktizēt vai cietumsodu līdz diviem gadiem.

Par dažu Ventspils mediķu paviršo darbu izmeklēšana turpinās vēl vairākos citos ierosinātajos kriminālprocesos.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas