Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uz otru gadu neatstās sākumskolā un vidusskolā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar pašvaldību izglītības speciālistiem izstrādājusi jaunus noteikumus, saskaņā ar kuriem uz otru gadu vienā un tai pašā klasē neatstās 1.-4.klašu un 10.-12.klašu skolēnus. Par "otrgadniekiem" joprojām varēs palikt 5.-9.klašu audzēkņi. Trešo gadu vienā un tajā pašā klasē nevienu skolēnu nedrīkstēs atstāt. Noteikumi attieksies uz 2012./2013.mācību gadu.

Ja sākumskolas skolēnam būs grūtības saņemt pietiekamu savu prasmju novērtējumu, viņam zinības būs jāapgūst papildu pēc mācību gada beigām, lai varētu nokārtot pārbaudījumus, paredz ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumi. Ja tomēr vērtējums gadā palicis nepietiekams, nākamajam mācību gadam obligāti izstrādājams individuāls atbalsta pasākumu plāns mērķtiecīgai mācību grūtību novēršanai, informēja IZM. Atstāšana uz otru gadu būs pieļaujama tikai īpašos izņēmuma gadījumos.

Ja skolēns nebūs izpildījis Vispārējās izglītības likumā noteiktās prasības apliecības par pamatizglītību saņemšanai, arī 9.klasē varēs mācīties atkārtoti.

Savukārt, ja 10.-12.klases audzēknim  nebūs iegūts pietiekams vērtējums kādā mācību priekšmetā, skola arī viņam noteiks papildu mācību pasākumus pēc mācību gada beigām un nodrošinās iespēju kārtot pēcpārbaudījumu. Ja tas netiks nokārtots, tad mācību priekšmets skolēnam būs jāapgūst pašam. Uz otru gadu vidusskolā varēs palikt tikai izņēmuma gadījumos, ja attaisnotu kavējumu dēļ nebūs iespējams saņemt gada vērtējumu.

Jaunajos noteikumos ir īpaši pievērsta uzmanība tādiem gadījumiem, kad skolēns ir atgriezies no mācībām citā valstī un vēlas turpināt mācības Latvijā. Šādos gadījumos skolas direktors noteiks bērnam nepieciešamos atbalsta pasākumus vismaz viena semestra ilgumā mācību priekšmetos, kas atšķiras Latvijas un bērna iepriekš apgūtajā izglītības programmā, ziņo IZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas