Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Uzņēmēji uzskata, ka jaunie noteikumi iepirkumu procesu sarežģīs un padarīs lēnāku

Premjera Valda Dombrovska izdoto rezolūciju, kas paredz, ka valsts uzņēmumu iepirkumi virs 1 miljona latu ir skatāmi valdībā, iepirkumu procesu sarežģīs un padarīs lēnāku, tā uzskata Latvijas Radio aptaujātie uzņēmumu vadītāji.

Skeptisku viedokli par jaunajām izmaiņām pauž arī vairāki premjera partijas biedri no Vienotības. Iepirkumu uzraudzības biroja funkciju pārcelšanu uz Ministru kabinetu neatbalsta arī uzņēmēju organizācijas.

Pēdējā laika viens no skandalozākajiem iepirkumiem ir jauno vilcienu konkurss, un tā neveiksmīgais iznākums arī bija galvenais iemesls, kāpēc tika pieņemts lēmums lielos iepirkumus vērtēt padziļināti, premjera parakstītās rezolūcijas būtību skaidro Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietnieks Ivars Mēkons. Jaunā kārtība attieksies uz valstij 100% piederošajiem uzņēmumiem, kuru vidū ir gan Latvenergo, gan Latvijas Valsts meži, gan Lidosta Rīga, kā arī citi stratēģiski svarīgi uzņēmumi.

Latvijas Radio aptaujātie valsts uzņēmumu vadītāji norāda, ka par izmaiņām vēl ir virkne jautājumu, tajā skaitā par to, vai nepaildzināsies iepirkuma procesa laiks. Par to pārliecināts arī Latvijas Valsts ceļu vadītājs Ivars Pāže. Tikmēr Valsts SIA Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi vadītājs Roberts Dilba uzskata, ka jaunā kārtība sarežģīs iepirkumu procesu. Dilba norāda, ka visa informācija par iepirkumiem, tajā skaitā līgumu projekti, ir pieejami jau šobrīd. Valdībā būtu lemjami iepirkumi vairāku desmitu miljonu latu vērtībā. To norāda arī Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Jāpiebilst, ka premjera Valda Dombrovska rezolūciju skeptiski vērtē gan koalīcijas pārstāvji, gan viņa partijas biedri. Piemēram Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis aģentūrai LETA izteicies, ka Valsts kanceleja ir nedaudz pārcentusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas