Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 29. augusts
Aiga, Armīns, Vismants

Vāc parakstus par TikTok aizliegšanu Latvijas teritorijā

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par lietotnes "TikTok" aizliegšanu Latvijas teritorijā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Artūrs Babuškins. Viņš aicina Latvijā bloķēt piekļuvi lietotnei "TikTok", jo, viņaprāt, tieši to "uzkrītoši daudz" izmanto Krievijas noziegumu slavināšanai, naida kurināšanai un sabiedrības šķelšanai.

"Protams, ir arī datu drošības apsvērumi, kuru dēļ vairākas valstis un Eiropas Savienība "TikTok" ir jau aizliegusi lietot saviem ierēdņiem," norāda Babuškins, skaidrojot, ka "TikTok" tiek aktīvi izmantots kā instruments Krievijas karā pret Ukrainu, un Krievija to izmanto, lai popularizētu noteiktus naratīvus, kas ir esot arī tradicionālajos plašsaziņas līdzekļos. Tomēr atšķirībā no tradicionālajieme medijiem "TikTok" tiek izmantots īsais video formāts, kas ietekmējot visvairāk.

Idejas autors norāda, ka šajā formātā tiek pievienota emocionāla mūzika un emocionāli uzraksti, kas ietekmi pastiprina. Iedzīvotāju informācijas pratība, piemēram, izsekojot mirkļbirkām, kas var palīdzēt identificēt propagandu, vai ar reverso attēlu meklēšanu noskaidrojot attēlu un video pirmavotus, ir laba lieta, tomēr šādas kompetences izveide prasa laiku, gribu un mērķtiecību, un tā nekad nebūs visaptveroša. "Bet Latvijai naidīgi darboņi un to apmātie līdzskrējēji kaitējumu mūsu sabiedrībai nodara tagad - mūsu sabiedrības daļa tiek manipulēta ar maldu naratīviem gan viņiem pašiem, gan mums visiem par kaitējumu," pārliecināts iniciatīvas iesniedzējs.

Viņaprāt, bloķējot Latvijas teritorijā piekļuvi "TikTok", varēšot novērst "būtisku manipulācijas kanālu", kurā cita starpā tiek slavēti Krievijas kara noziegumi un agresija pret Ukrainas tautu. Līdz ar to bez iespējas Latvijā izmantot "TikTok" Kremļa aģentiem un citiem Latvijai nelabvēlīgiem darboņiem būšot ievērojami mazāk iespēju agresīvām un šķeltnieciskām manipulācijām ar informāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņš noliek deputāta mandātu un pamet darbu politikā

Parlamentārietis, kādreizējais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) nolicis Saeimas deputāta mandātu, aģentūrai LETA atklāja Jaunās vienotības (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmund...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas