Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vairāk nekā puse iedzīvotāju ES fondu apguvi Latvijā vērtē kā sekmīgu

Vairāk nekā puse jeb 58,4% iedzīvotāju līdzšinējo Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguvi Latvijā vērtē kā sekmīgu, liecina pēc Finanšu ministrijas (FM) pasūtījuma veiktā tirgus un sociālo pētījumu aģentūras Latvijas fakti aptauja.

Tai skaitā 49,8% līdzšinējo fondu apguvi vērtē kā drīzāk sekmīgu, bet 8,6% - kā ļoti sekmīgu. Kopumā par nesekmīgu apguvi uzskata 33,4%, tai skaitā 28% domā, ka tā ir bijusi drīzāk nesekmīga, bet 5,4% ir noskaņoti kategoriskāk un uzskata, ka tā ir bijusi ļoti nesekmīga.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada aptauju šogad pozitīvi noskaņoto skaits ir audzis. Pērn par sekmīgu ES fondu apguvi atzina 48%, bet par nesekmīgu - 41,2%.

Aptaujas dalībniekiem arī tika vaicāts, vai viņi zina kādu konkrētu gadījumu, kurā ES fondu līdzekļi nav izmantoti atbilstoši paredzētajiem mērķiem, piemēram, izsaimniekoti vai nozagti. Šogad apstiprinoši atbildējuši 21,6% aptaujāto salīdzinājumā ar 24,3% pērn.

Lūgti vērtēt valsts rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem, vairums jeb 64,6% pauduši viedokli, ka tā ir negodīga. Tai skaitā 39,1% vērtēja to kā drīzāk negodīgu, bet 25,5% - kā negodīgu.

Tikai 28,2% valsts rīcību ar budžeta līdzekļiem vērtē kā godīgu, tai skaitā pamatā - 27,3% - kā drīzāk godīgu.
Sabiedriskās domas aptauju par iedzīvotāju informētību ES fondu jautājumos FM pasūtījumā Latvijas fakti veica, izmantojot tiešās intervēšanas metodi respondentu dzīves vietās. Aptaujā pēc stratificētās nejaušības principa tika iekļauts 1000 Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja tika veikta šogad novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas