Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Valdība ļauj sākt sarunas ar EK par vilcieniem paredzētās naudas pārdali

Otrdien, 23. oktobrī, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu  sarunu uzsākšanai ar Eiropas Komisiju par vilcienu iegādei paredzētā finansējuma pārdali citām aktivitātēm, portālu Diena.lv informēja SM pārstāve Elīna Balgalve.

Tādējādi SM sadarbībā ar Finanšu ministriju uzsāks sarunas ar Eiropas Komisiju par Kohēzijas fonda finansējuma novirzīšanu aktivitātēm, kuru ietvaros paredzēto projektu īstenošana veicinātu darbības programmā Infrastruktūra un pakalpojumi noteikto Eiropas ilgtspējīga transporta tīkla attīstības mērķu sasniegšanu. Finansējuma pārdale primāri būtu nepieciešama dzelzceļa infrastruktūras pilnveidei un projektiem, kas, saskaņā ar pašreizējo vērtējumu, var tikt realizēti līdz 2015.gada 31.augustam.

Neveiksmīgajam vilcienu iepirkumam bija rezervēts ES fondu finansējums - 100 miljoni latu. SM iepriekš piedāvāja šos līdzekļus pārdalīt Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora infrastruktūras attīstībai un Baltijas valstis savienojošā dzelzceļa projektam "Rail Baltica", kā arī lidostu infrastruktūras attīstībai un autoceļu tīkla uzlabojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas