Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Valdība otrdien nepieņem lēmumu par desmit miljonu latu piešķiršanu Stradiņa slimnīcai

Valdība otrdien vēl nepieņēma lēmumu par desmit miljonu latu piešķiršanu ieguldīšanai Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pamatkapitālā finanšu situācijas stabilizēšanai.

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere žurnālistiem teica, ka jautājuma izskatīšana atlikta līdz nākamās nedēļas sēdei, jo vēl nepieciešams veikt tehniskus precizējumus. Viņa atturējās prognozēt, vai nepieciešamā summa varētu mainīties, ņemot vērā šos precizējumus, norādot, ka to nevar pateikt, kamēr lēmums nav pieņemts.

Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks (V) pēc sēdes žurnālistiem atzina, ka slimnīcā iepriekš ir bijušas daudzas problēmas. Viņš uzsvēra, ka slimnīcai ir jāpierāda pamatotība pieprasītajai summai. Finanšu ministrija iepriekš nav akceptējusi un arī šodien nepiekrita līdzekļu piešķiršanai, jo uzskata, ka nav pietiekamu argumentu.

Viņš pieļāva, ka summa var mainīties. "Kāpēc tieši desmit miljoni? Varbūt 9,8 miljoni vai 8,5 miljoni. Vajag saprast pamatotību," teica ministrs un piebilda, ka slimnīcai ir iedots kārtējo reizi laiks, lai sagatavotu precizētu ziņojumu.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcas vadība saskata būtiskus uzlabojumus medicīnas iestādes finanšu situācijā, tomēr joprojām nepieciešams vienreizējs valsts atbalsts desmit miljonu latu apmērā. Gan slimnīcas infrastruktūra, gan telpas un tehnoloģijas turpina novecot un šos līdzekļus plānots ieguldīt jaunu ārstniecības metožu un tehnoloģiju ieviešanai slimnīcā, iepriekš skaidroja slimnīcas vadība.

Jau ziņots, ka valdība šodien nelēma arī par finansējuma piešķiršanu saistībā ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) pārcelšanos uz jauno ēku Talejas ielā 1. Kā aģentūrai LETA sacīja VID Komunikācijas daļas priekšniece Agnese Grīnberga, šo jautājumu valdība skatīs 3.augustā kontekstā ar nākamā gada valsts budžetu.

Valdība otrdien slēgtā sēdē plānoja skatīt vairākus ar valsts budžetu saistītus jautājumus, tai skaitā par dažādiem rekonstrukcijas un būvniecības projektiem, piemēram, Jauno Rīgas teātri (JRT), Stradiņa slimnīcu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkām, u.c.

Plānots, ka Finanšu ministrijai nākamā gada budžetā būs jāparedz ilgtermiņa saistības JRT ēkas Lāčplēša ielā 25 rekonstrukcijas finansēšanai kopumā 5,176 miljonu latu apmērā. 2013.gadā nepieciešami 365 588 lati, 2014.gadā - 1,484 miljoni latu, 2015.gadā - 2,199 miljoni latu un 2016.gadā - 1,127 miljoni latu.

Rekonstrukcijas laikā plānots atjaunot teātra galveno ēku, kas ir vēstures piemineklis, savukārt sētas ēkā izveidot vēl vienu vai divas skatītāju zāles un atbilstošas tehniskās telpas. Rekonstruētajā teātrī kolektīvs varētu atgriezties 2016.gada jūlijā.

Valdība lems arī par finansējuma piešķiršanu KNAB ēku Aristīda Briāna ielā 13 rekonstrukcijai. Jau ziņots, ka šo telpu rekonstrukcijai nepieciešami 2,8 miljoni latu.

Bija plānots lemt arī par finansējuma piešķiršanu VID jaunās administratīvās ēkas Talejas ielā 1 telpu nomas maksas, aprīkojuma iegādes, pārcelšanās un uzturēšanas izdevumu segšanai. Telpu nomas maksai 2014.gadā būs nepieciešami 5,256 miljoni latu, bet turpmākajos 29 gados - ik gadu 5,446 miljoni latu.

Nākamgad būs nepieciešami 509 703 lati un 2014.gadā - 3,51 miljons latu jauno VID telpu aprīkojuma iegādei - mēbelēm, iekārtām, tehniskajam aprīkojumam. Pārcelšanās izdevumu segšanai 2014.gadā vajadzēs 130 141 latu, papildu finansējums nākamajos gados nepieciešams arī citiem mērķiem, piemēram, komunālajiem maksājumiem, apsaimniekošanas un apsardzes pakalpojumiem.

Tiks lemts arī par papildu finansējuma pieprasījumu 2013.-2015.gadam XVII Baltijas studentu dziesmu un deju svētku "Gaudeamus" un XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku nodrošināšanai.

Slēgtajā sēdes daļā bija iekļauts arī informatīvais ziņojums par 10 miljonu latu ieguldīšanu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pamatkapitālā finanšu situācijas stabilizēšanai.

Valdības darba kārtībā bija arī Satiksmes ministrijas ziņojums par sociālās drošības tīkla stratēģijas pārvadājumu jomā turpināšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas