Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valmierā tomēr nesodīs par atkailinātu ķermeņa augšdaļu

Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāti komiteju sēdēs pārrunājuši domes deputāta Romāna Naudiņa ierosinājumu sodīt cilvēkus par atrašanos sabiedriskā vietā ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu.

Pašvaldības kompetencē neesot noteikt uzvedības nosacījumus, piemēram, tirdzniecības vietās vai citviet, uz ko norādījis ierosinājuma izteicējs.

Pašvaldību, kā arī Tieslietu ministrija savos atzinumos norādīja, ka saskaņā ar jau valstī spēkā esošajiem nepieciešams izvērtēt, vai un kā atrašanās sabiedriskās vietās un sabiedriskā transportā ar kailu ķermeņa augšdaļu apdraud valsts vai sabiedrisko kārtību, īpašumu, pilsoņu tiesības un brīvības vai noteikto pārvaldes kārtību. Jāizvērtē arī samērīguma princips- labumam, ko sabiedrība iegūs no ierobežojumiem, kas uzlikti, ir jābūt lielākam nekā viņu tiesību vai interešu aizskārumam. Tāpat norādīts uz konkrētā ierosinājuma vērtēšanu kopsakarībā ar citām tiesību normām.

Diena.lv jau vēstīja, ka deputāts R.Naudiņš to rosināja pēc tam, kad lielveikalā ieraudzījis vīrieti ar neapsegtu ķermeņa augšējo daļu, bet uz labās rokas viņam rēgojies Staļina portreta tetovējums. «Man nav pieņemami, ka šādi neapģērbti ērmi vazājas pa Valmieru un demonstrē savus tetovējumus,» iepriekš teica R.Naudiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas